Ако човекът срещу вас прави тези 6 неща, значи ви лъже

Как да разпознаете дали някой ви лъже? Изследване на Университета на Калифорния показва, че интуицията и инстинктът на повечето хора им подсказват дали са мамени, но разумът невинаги възприема това. Все пак има определени признаци, сочещи, че срещу нас стои лъжец. От Business Insider изброяват кои са те.

1. Ако зададете на някого директен въпрос и той бързо и рязко промени позицията на главата си при отговора, вероятно не е искрен.

2. Лъжците повтарят едни и същи думи и фрази по няколко пъти. Така опитват да убедят по-успешно вас (или дори себе си) в това, което казват.

3. Хората често докосват или покриват устата си, докато изричат лъжи. Това е инстинктивен знак, че затварят комуникацията.

4. Също така разместват или поклащат краката си – знак, че са нервни и искат да избягат от ситуацията.

5. Лъжците гледат отсрещната страна, без да мигат, или пък мигат прекалено много. Когато се води нормален разговор, хората отместват поглед за кратко и от време на време мигат. Ако ви гледат прекалено втренчено, значи се опитват да ви манипулират и контролират. Твърди интензивното мигане пък показва тревожност.

6. Склонните към лъжи обичат да сочат с пръст. Когато измамник става враждебен или заема защитна позиция, се опитва да обърне ситуацията така, че другият да е виновен. И тук се намесват по-агресивни жестове като соченето.

инфо: expert.bg

Вижте още:

13 примера за странно поведение, което е нормално в други държави

Най-неочакваният начин да кажете дали някой лъже

Как да хванете лъжец с методите на професионалистите

Ефектът на ореола – психологически ефект, който засяга живота ни всички ни

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.