Анелизе Микел – жертва на Злото или на религиозни фанатици? (видео)

Снимка: spisanie8.bg

Тя претърпява цели 67 екзорсизма. Впоследствие свещениците и нейните родители са съдени.

Може би сте чували за хора, обладани от демони. Но какво ще кажете за момиче претърпяло цели 67 екзорсизма?

Анна Елизабет (Анелиз или Анелизе) Микел се ражда на 21 септември 1952 г. в малко градче в Западна Германия. Семейството й е силно религиозно, а самата Анелизе по нищо не се отличава от другите деца. Ходи два пъти седмично на литургия и учи в местното училище.На 16-годишна възраст младото момиче претърпява тежък конвулсивен епизод и е диагностицирана с епилепсия на темпоралния лоб. През 1973 г. тя завършва училище и се записва да учи педагогика в университета във Вюрцбург. Състудентите й я описват като „дистанцирана и силно религиозна“.

Освен епилепсията, Анелизе започва да проявява и признаци на остра психоза и през 1970-а е настанена в психиатрична клиника. Микел започва да говори, че вижда „дяволски лица“. Лекарите й предписват лекарства за психоза, в това число и за шизофрения и личностно разстройство.

През 1973 г. към тези симптоми се добавя и тежка депресия и силни халюцинации. Анелизе Микел твърди, че докато се моли (а и през останалото време) чува странни почуквания и гласове, които й говорят, че е „прокълната“ и „ще ври в Ада“. Лечението й в психиатричната клиника и лекарствата, които приема, не подобряват състоянието й. Точно обратното – симптомите на депресия и психоза се задълбочават.

Според някои източници една дълбока тайна е причината за състоянията, в които изпада Анелиз. Четири години преди нейната поява на белия свят, майка й ражда извънбрачно дете на име Марта. Тя умира на 8-годишна възраст, но грехът на майката остава да тлее в мислите и молитвите за опрощение на семейството. Смята се, че Анелизе Микел се молила горещо за душата на прегрешилата си майка и това отключило психическите й проблеми.

Настъпва обрат. В един момент младото момиче започва да не понася християнските символи като разпятието, иконите, светената вода и т.н. Всички около нея започват да подозират и вярват, че германката е обсебена от зли демони, чиито гласове чува. Анелизе е в плен на халюцинациите и често й се струва, че земята гори в адски пламъци. Опитва се да се приближи към една светиня в Сан Диего, но сякаш някой отблъсква съществото й и тя остава на разстояние от свещеното място. Просто не може да се приближи. На Анелизе й се струва, че молещите се на това място миряни скърцат заплашително със зъби.

Семейството и близките на Анелизе приятели не знаят какво да правят. Единственият вариант пред тях е да се консултират с местните свещеници (тъй като лекарите не помагат) и да ги помолят да направят екзорсизъм на обладаното момиче, който да я освободи от нейните демони. Така и става. Но първоначално свещениците отказват и казват на семейство Микел да продължат с болничното лечение.

За да бъде извършен екзорсизъм, обясняват свещениците, първо трябва да се поиска разрешение от епископа на общността. Нещата обаче ескалират. Анелизе Микел става все по-зле, халюцинациите вече са нейно обичайно състояние, уринира на пода, след което ближе урината си, отказва да се храни и почти не приема течности, проявява агресия и започва да се самонаранява, яде насекоми – мухи и паяци. Тя твърди, че усеща миризмата на „изгорели екскременти“.

Нещата съвсем излизат от контрол. Анелизе започва да ръмжи, да вижда демони навсякъде и да хвърля неща. Родителите й се обръщат към свещеника Ернест Алт, който, когато я вижда, е убеден, че момичето наистина е обладано от зли духове. Той моли местния епископ да му бъде разрешено да извърши екзорсизъм. Молбата е удовлетворена, но за водач на ритуала е избран свещеникът Арнолд Ренц. Първият екзорсизъм е проведен на 24 септември същата година. За период от 10 месеца на Анелизе Микел са направени цели 67 сесии на екзорсизъм. Но дори и те не спасяват момичето от състоянието, в което е изпаднало. Често се налага Анелизе да бъде връзвана по време на ритуалите, тъй като много буйства.

Измъченото момиче започва да говори с различни гласове, както се смята на демоните, които са я обладали. Сред тях са Луцифер, Каин, Юда Искариотски, Хитлер, Нерон и други. Съществуват записи на част от екзорсизмите, в които Анелизе наистина говори с чужди гласове. Както сочат някои източници – дори говорела на чужди и древни езици.

На 1 юли 1976 г. Анелизе Микел издъхва на едва 23 години. В аутопсията й като причини за смъртта са посочени недохранване, дехидратация, коленете й били счупени, което й пречело да се придвижва сама, и пневмония. След смъртта на Анелизе, родителите й, както и свещениците, извършвали многобройните екзорсизми, са обвинени в убийство, причинено по небрежност. Води се процес, в края на който те първо са признати за виновни – да лежат в затвора и да платят глоба, след което присъдата е намалена и те са пуснати на свобода.

Историята на Анелизе Микел вдъхновява много филмови ленти като „Екзорсизмът на Емили Роуз“ и много други.

Внимание: Видеото може да бъде смущаващо. То е част от записи на някои от екзорсизмите, извършени над Анелизе Микел

Morkadis

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Блок в Бургас обладан от зли сили?

Най-демоничната и озадачаваща пещера в България крие неподозирани и смъртоносни тайни

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Истински паранормални истории, достойни за филми на ужасите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.