Археолози в Египет откриха работилница за мумифициране от 2 500 г.

пирамиди 1

Археолози съобщиха, че са открили работилница за мумифициране от 2 500 г.в древна гробница до прочутите египетски пирамиди, информира АП.

Представители на министерството на антиките заявиха на пресконференция, че археолозите се надяват находката да разкрие повече за тайните на мумифицирането по време на управлението на XXVI династия в Древен Египет.

Археолозите добавиха, че също така са открили обществено гробище.

Представителите поясниха, че откритието датира от 664-404 г. пр.Хр. Мястото се намира в гробището Сакара, част от Мемфиския некропол. Последните разкопки на мястото, което е разположено южно от пирамидата Унас, са през 1900 г.

инфо: news.bg

Вижте още:

А вие знаете ли легендата за мумията?

Учени откриха мумия на хуманоидно извънземно в поза свързвана с Древен Египет

Мумия на прах и мармалад от кръв – медицината през XVII век

Неизвестна сила нарушава законите на физиката в пирамидите

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.