Днес във всеки човек „изгаря” по нещо старо и отживяло, за да заеме неговото място нещо ново

pixabay.com

Луната е в знак Лъв до 09:23ч и на празен ход. После преминава в знак Дева.

Когато Луната е в Дева, има предимство конкретният и прагматичен подход. Много повече внимание се обръща на малките неща.

С влизането си Луната в знак Дева разпростира влиянието си върху храносмилането, далака, панкреаса и системата на кръвообръщението.

За подобрение на храносмилането се препоръчва да се приема настойка от корен на глухарче – 2 ч. л.  нарязан корен се залива с чаша студена вода и се оставя за 8 часа. След това се пие по 1/4 чаша 4 пъти преди храна.

Едни от най-характерните минерали отнасящи се към знак Дева са тигрово око, турмалин и корнерупин. Последният се среща много рядко, но ако го имате, носи се отдясно и тогава изпълва с енергия всеки изтощен орган. Корнерупинът е камък, често използван за медитация, тъй като за него се твърди, че носи емоционална стабилност, прояснява ума и подпомага умствената концентрация, помага на хората в изясняването на същността на проблемите и преодоляването на бариерите в живота. Твърди се още, че е камък на трансформацията на личността и характера и насърчава промените в живота.

Тигровото око придава енергия на хората, страдащи от заболяване на червата. Освен това действа на соматичната част на нервната система. Турмалинът организира човека и повишава тонуса.

Лунен календар: 8 лунен ден от 11:48ч на 6 юни до 12:53ч на 7 юни

Целта на деня: вътрешно да се преобразим, да пуснем страховете си, да открием творческата си страна, да изразим своята индивидуалност. На този ден във всеки човек „изгаря” по нещо старо и отживяло, за да заеме неговото място нещо ново. Това е ден на очистване и вътрешна трансформация. Настроението може да е променливо, защото денят е проектиран да се отървем от страховете, съмненията, негативните чувства. Метафорично „изгаряме” отвътре.

Активен ден, в който могат да настъпят непредвидени събития. Ден на промените. Може да възродите старите проекти, но могат да възникнат и нерешени и забравени проблеми, да напомнят за себе си стари дела, затова е важно бързо да умеете да реагирате. Не трябва да им оставяте време за развитие. Желателно е да преосмислите своя живот и да пробвате да започнете нещо от начало.

По-добре е да отложите финансовите операции. На работното място общуването да се сведе до минимум – хората могат да бъдат нервни и раздразнителни. Препоръчва се да общувате само с приятели и близки хора. Много е важно да се избягват кавги и конфликти.

Това е чудесен период за творчество. Ако ви посети вдъхновението – това е добър знак. Време за обновление, очистване, преход в ново качество. Добре е да се очистите от всичко, което ви тегли назад. Желателно е да преосмислите своя живот и да пробвате да започнете нещо от начало. Водата днес има голяма лечебна сила. В този период се препоръчва да си вземете душ или да се потопите в някой водоем. Но с огъня бъдете предпазливи – внимавайте за пожари и аварии.

Хубаво е да се отиде на църква, да се поговори със свещеник или духовен наставник. Гледайте пламъка на запалена свещ, това ще ви изчисти от натрупаните негативи. Представете си как всички обиди и неволи изгарят в него.

Емоционалният фон е нестабилен. В интимните отношения трябва да сте много внимателни. Най-добре е да се откажете. Могат да възникнат някакви усложнения.

Покупки – подходящо е само да антикварни вещи или втора употреба. Другите няма да донесат радост и може да се появят проблеми.

Слънчев календар – 18 слънчев ден –  Всичко трябва да правите с лекота и усмивка на лице.  Постарайте се да внесете в света повече хармония и радост. Доставяйте удоволствие както на себе си, така и на другите. Хубаво е да се смеете, да се радвате, да се веселите, да има игри и занимания с децата, раздаване на подаръци. Препоръчва се да бъдете в приятна компания, да общувате с приятели. Бъдете благодарни и милосърдни. Живейте с всички в съгласие и мир.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.