Бивша служителка на НАСА: Видях как хора се разхождат на Марс през 1979 г.

марсФорумите за теории на конспирациите буквално бяха взривени от жена, която твърди, че е бивша служителка на американската космическа агенция НАСА и е видяла хора на Марс. Тя се казва Джаки. Жената се е обадила в ефира на предаването Coast to Coast AM на радио American radio station, за да направи „самопризнание“, че е видяла с очите си как мъже в скафандри са бягали по повърхността на Червената планета още през далечната 1979 година.

По думите на Джаки, тя е била част от екипа, който се е занимавал със свалянето на телеметрия от апарата Викинг, когато е видяла как хората тичат благодарение на пряка връзка. „Чудя се дали може да разгадаете една 27-годишна история за мен?“, е попитала тя водещия. „Онзи стар роувър Викинг се придвижваше. Тогава аз видях двама мъже в космически костюми – не като онези дебелите, които ние сме свикнали да виждаме, но въпреки това те бяха защитени. Те дойдода от посока хоризонта и вървяха към Викинг екплорър“.


От НАСА не коментират твърденията на жената, но това не попречи на любителите на конспиративните теории да ги приемат като поредното доказателство за „тайна космическа програма“. Според Джаки, още шестима други служутели на агенцията са видели двамата човеци да вървят по повърхъността на Червената планета. Джаки съшо задава въпроса, дали двамата мъже в костюмите са били астронавти на НАСА.

В мисията Викинг до Марс участваха два апарата – Викинг 1 и Викинг 2. И двата апарата бяха изстреляни за Червената планета през 1970 година в рамките на няколко седмици. Двата апарата се състояха от две части – една, която се приземява, и втора, която остава в орбита.

„Има няколко проблема с теорията на Джаки“, казва Найджъл Уотсън, експерт по НЛО и автор на книгата „Наръчник за разследване на НЛО“.

„Първо, частта на Викинг, която се е приземила на Марс, не е излъчвала пряко. Тя само се е приземила на повърхността, също не е имала колела като Кюриосити. Разбирането й за технологичните термини изглежда мъгляво и запазвайки анонимността си е абсолютно невъзможно да се установи, дали тя наистина е работила за НАСА“, каза още той.

„Други любители на конспирациите, които смятат, че кацането на Луната е фалшифицирано, отбелязват, че Джаки може случайно да е видяла, че и мисията Викинг е фалшифицирана“, каза още Уотсън.

„Официално, двата апарата Викинг са се приземили на Марс през 1967 година, но според конспиративната теория те са кацнали в отдалечена част на пустиня и именно това е видяла Джаки. Мисиите са били фалшифицирани, за да се прикрие истината за това какво се случва наистина в космоса – включително сътрудничество с извънземни, които живеят на Марс“, казва още експертът по НЛО.

Твърденията на Джаки последваха друга странна теория, обявена от Джон Бранденбург, който е на мнение, че на Марс е имало древна цивилизация, която е била затрита с ядрен взрив от други извънземни.

инфо: utroruse.com

Вижте още: 

ЯДРЕНА АТАКА УНИЩОЖИЛА МАРСИАНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

6 коментара
  1. Анонимен 6 години ago
  2. az,ti,toi 6 години ago
  3. Хаджи Стефан 6 години ago
  4. Анонимен 6 години ago
  5. Анонимен 6 години ago
  6. Анонимен 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.