Британски учени: Земята ще стане негодна за живот през 2200 година

земя

Земята ще стане негодна за живот през 2200 г. Това установиха британски и американски учени.

Те представиха официално съобщение за Националната академия на науките на САЩ, в което разказаха кога животът на нашата планета ще стане негоден за човека и останалите бозайници, предаде БГНЕС.

Учените акцентират върху опасността от климатичните промени, които са неизбежни заради увеличаващото се потребление на енергия. Дори намаляването на вредните емисии в атмосферата не могат да предотвратят тези промени.

Температурата в целия свят ще стане непоносима за живите същества към 2200-2400 година, независимо от съкращаването на ръста на населението, което се очаква към 2100 година.

Експертите посочват и други рискове, способни да доведат до края на цивилизацията. Сред тях са ядрената зима, пандемията, сблъсъкът на Земята с астероиди, а също така неочакваните последици от създаването на изкуствен интелект.

По-рано британският физик Стивън Хокинг също предупреди, че на Земята ще има непоносими жеги.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Геофизици: Открихме нова гигантска бомба от магма под САЩ, издига се към повърхността на Земята!

Животът на Земята не би бил възможен без гъбите

Венера има повече прилики със Земята отколкото смятахме, въпреки кошмарната атмосфера

US-учени показаха графика на глобалната катастрофа, надвиснала над Земята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.