Вижте най-страшните летища в Русия!

Според статистиката 80% от хората в света се страхуват от полети. Затова е важно те да се чувстват комфортно когато са вече на летището.

Ако в столиците на повечето страни летищата са модерни и големи, то в руската провинция има сгради, които изглеждат меко казано ненадеждни и които ще накарат туриста да побегне от ужас.

Диксън

Снимка: pochivkablitz.bg

Летището е построено през 30-те години на миналия век за развитието на Севера и оттогава никога не е ремонтирано или реставрирано. Редовни пътнически полети и чартърни товарни полети пристигат на летището.

До 2010 г. беше в такова лошо състояние, че беше решено да се затвори, но това значително затрудни комуникацията с околните селища, така че то беше отново отворено. От 2011 г. летището се реконструира.

Сеймчан

Снимка: pochivkablitz.bg

Аерохортът и неговата сграда са построени в първите години на войната, за да се управляват самолети между Аляска и Сибир. Преди разпадането на СССР летището се е използвало от геолози, горски стражари и разузнавачи.

Сега в селото живеят малко повече от две хиляди души, а чартърните полети отиват от летището до Магадан. В някои случаи тук се приземяват леки самолети с геолози. Сградата на летището не се реконструира поради факта, че това е културно наследство на народите на Русия.

Соловки

Снимка: pochivkablitz.bg

Летището е построено преди войната. От 1941 г. се използва активно от въздушните сили на Съветския съюз. Няколко пъти седмично полети до летищата на Архангелск, Москва и Петрозаводск редовно летят от Соловки.

Въпреки факта, че въздушният трафик тук е много развит, той много зависи от метеорологичните условия. Много често островът е лишен от въздушен трафик поради мъгла, вятър и дъжд.

източник: pochivkablitz.bg

Morkadis

Вижте още:

Страшните медицински изобретения на миналото

Три места по-страшни от Бермудския триъгълник

Хаос, мизерни условия, убийства, канибализъм в 5-те най-страшни затвора на планетата

Историята на най-голямата изоставена гара в света

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.