Вижте необикновеното племе Вадома – хората с щраусови крака

Всеки член от племето Вадома е носител на ген, което им причинява състоянието ектродактилия – заболяване, при което трите средни пръста на краката липсват, а двата крайни са издължени. Заради това Вадома се наричат още племето с щраусови крака.

Заради това заболяване членовете на племето Вадома имат крака, подобно на щипци на рак. Пръстите на краката им са издължени и засукани навътре. Самите те твърдят, че това им помага по-лесно да катерят по дърветата. Тичането обаче се оказва сериозна трудност за тях.

Според учените тази необикновена аномалия се дължи на кръвосмешение, съществуващо от векове. Във Вадома се вярва, че никой не бива да сключва брак извън членовете на племето и се омъжват за свои братовчеди, чичовци и лели.

От Вадома обаче не смятат, че в състоянието им има нещо нередно. Споделят, че не усещат дискомфорт в ежедневието си и могат да ловуват и да изпълняват обичайните си задължения, макар че краката им изглеждат различно.

Старейшината на племето казва, че краката им са наследство от техните предци, които са били птици. Птиците са смесили своето ДНК с първите жени и затова те носят белезите и на хора, и на щрауси.

Членовете на племето живеят на територията на Зимбабве и макар че смятат територията си за плодородна, често се налага да се борят за прехраната си с бракониери.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Хора с две сърца или нова човешка раса

Невероятната сила на очите

Странният живот на Франк Лентини – единственият трикрак човек в света

Човешки аномалии

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.