Води ли промяната на поведението до промяна на съдбата ни?

Вероятно сте си задавали точно този въпрос поне веднъж в живота. Ако никога не сте – време е да се запитате дали ако промените поведението, се променя и съдбата.

Ако променим поведението си, ще променим ли съдбата си?

Категорично да. Чували ли сте за ефекта на пеперудата? Най-просто казано, според тази теория, ако нещо някъде промени първоначалните си периметри, това ще доведе до изменения на други параметри на друго място. Звучи сложно, но обяснението е лесно – всяка промяна води до друга промяна. По тази логика промяната в поведението ви категорично ще промени и съдбата ви.

Ето, ако хипотетично предположим, че до вчера сте се държали лошо, били сте начумерени, демонстрирали сте негативизъм и омраза към света. Това е довело до там, че нямате приятели, не общувате с никого, не ви взимат на работа, не получавате внимание и подаръци, обиждат ви по-често, отколкото да ви хвалят.

Но ако решите да промените драстично поведението си и от утре да започнете да сте по-приветливи към околния свят, да се усмихвате, да отвръщате с позитивизъм на заобикалящите ви хора и да демонстрирате добронамереност, всичко ще се промени.

По-вероятно ще е да завържете приятелства, да ви назначат на желана от вас длъжност, да ви отправят похвали и комплименти, да започнете нова интимна връзка. Може би ще наемете по-добро жилище. Ще ви отстъпят място в трамвая. Може би ще ви сервират по-прясна салата с морски дарове. И вероятно няма да се натровите с миди например.

Всичко опира до причинно-следствената връзка. Ако някой следва определено поведение, то е много вероятно да му се случат определени неща. А на друг с друг тип поведение – съвсем различни неща.

Истината е, че всяка промяна води до извинения в обстоятелствата, които създават предпоставки за промяна и съдбовността. Затова психолозите съветват – ако искате да промените живота си, променете поведението си. Или поне гледната си точка, което, от своя страна – ще доведе отново до промяна в поведението.

Колкото и предначертана да е съдбата ни според някои виждания, тя винаги подлежи на промяна. Затова не се обричайте на безнадеждност и обреченост, а вярвайте, че може да промените живота си към по-добро, стига да направите правилните стъпки в правилната посока.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Енергията на думите: 6 разрушителни фрази, привличащи нещастие и беда

Ако твоето желание не се изпълнява, значи то още не е платено

10 доказателства за това, че нямаме пълен контрол над решенията си

Мисли на тибетски учители за един спокоен ден

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.