Възможно е компания за събиране на боклук да е открила мощите на голям светец

8а

Британска компания за събиране и преработка на отпадъци откри в склада си флакон с частица от кост, която може да е била на папа Св. Климент, предаде БГНЕС.

Съгласно информацията, в бутилката от червено и златно стъкло, запечатано с восък, е намерен фрагмент от кост, с надпис „От костите на св. Климент, великият понтифик“. Служители на компанията Enviro Waste са откриха флакона няколко дни след почистването на няколко сгради, така че не е ясно откъде е донесено.

„Можете да си представите нашето удивление, когато разбрахме, че наши служители са открили частица от мощите на Римски папа – находка, каквато най-малко се очаква в нашата сфера на дейност“, каза собственикът на компанията Джеймс Рубин.

Не всички обаче споделят неговия ентусиазъм. Професорът по история в Оксфордския университет Дайърмейд Макколах не е сигурен, че това са останки от мощите на Климент I. Според него се касае за костите на вярващ в християнството, вероятно живял между втори и шести век. Но кой е бил този християнин, е неизвестно, цитира изданието думите на професора.

Професорът смята, че реликвата може да е попаднала в Лондон по времето на Наполеон, когато може да е била купена от английски аристократ. Находката може да е трофей от Първата или Втората световна война. Свети Климент се почита и от православната, и от католическата църква.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Нестинарството – мистичният скок в отвъдното

Мистериозни извънземни частици бяха открити в зъб на Буда

У нас ли са наистина мощите на Йоан Кръстител?

Виж коя е твоята икона-закрилник според датата на раждане

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.