Вярванията на хората за света, които ще ви шашнат

 

Племе от Нова Гвинея

Светът е странно място и суеверията дебнат отвсякъде. В това може всеки да се увери, ако се запознае с вярванията на хората, особено свързаните с важни моменти или събития в живота. Някои от тях са направо шокиращи.

В Мавритния трябва да си дебела

В Мавритания хората вярват, че ако мъж се ожени за дебела жена, тя ще донесе богатството и просперитета на семейството. Затова малките момичета трябва да бъдат превърнати в дебели млади дами. За целта те са принуждавани да поглъщат по 16 хиляди калории на ден. Насилственото хранене е задача на майката, която използва всякакви принудителни средства, най-вече системен бой, за да принуди детето да приеме определената храна.

Цял месец рев за бъдещата булка в Китай

В Китай булката трябва да плаче по един час всеки ден преди сватбата си в продължение на месец. Постепенно към нея се присъединяват близките роднини от женски пол – майка, баба, сестри и всички жени от семейството. Този обичай е израз на радост и любов. Ако булката не го изпълнява, нейната майка трябва да я принуди с бой да пролива сълзи.

Ужасен обичай с трупа на починалите в Тибет

Будистите в Тибет пък практикуват странна традиция, свързана с погребалния ритуал. Тя е резултат на вярванията им, че духът и плътта съществуват като отделни системи и когато човек умре, духът му си отива, а плътта няма нужда от повече внимание. Затова мъртвото тяло се нарязва и оставя на високо място в планината, за да послужи за храна на животните. Неизядените останки после се правят на прах.

Смразяващ кръвта обичай в Нова Гвинея

Сред племената в Нова Гвинея съществува смразяващ кръвта обичай. Когато мъжът почине, съпругата му трябва да отреже върха на пръста си. Подготовката за операцията се състои в завързване на пръста от шамана толкова здраво, че да изтръпне. След това се отрязва парче от него с брадва. Реликвата се пази на специално място, защото вярването гласи, че пръстът пази починалия от злите духове.

Страшната Коледа в Исландия

Коледата е любим празник навсякъде и се чака с нетърпение. Не и в Исландия. Там вярват, че котката Юл дебне из хълмовете, за да изяде този, който не е получил нови дрехи за нощта преди Бъдни вечер.

Децата в Австралия не искат Коледата да идва

Страхът съпровожда този любим празник и в Австралия. Там децата се страхуват от коледния дявол, защото вярват, че той обича да бие деца с пръчка.

Morkadis

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Необичайни очни деформации (ВНИМАНИЕ! Неприятни снимки!)

5 необичайни неща, забранени в някои държави

Езеро със скелети, град на вдовици и храм с плъхове – най-необичайните места в Индия

Ето защо японците поръсват сол в ъглите на домовете си

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.