В Будистки храм в Япония пазят кукла, на която от 100 години й растат истински коси

Учените не могат да си обяснят необикновеното явление, което става с куклата Окику. Тя получава името си от своята последна собственичка – малко момиченце.

Необикновеното е това, че на куклата, която е направена преди повече от сто години, й растат коси, които експертите определят като истински.

Момиченцето, което също се казвало Окику, живеело през 1918 година. То получило куклата от по-големия си брат. Окику толкова заобичала играчката, че я кръстила на себе си и на практика не я изпускала от ръцете си.

Куклата сякаш си била съвсем обикновена, по онова време майсторите на играчки ги правели с истински коси.

Всичко започнало след смъртта на момиченцето.

Странностите започнали, когато детето починало внезапно. Тогава родителите му забелязали, че косата на куклата започнала да расте.

Когато се убедили, че това е истина и не си внушават, решили да й направят олтар. Щом косата на куклата стигнали почти до коленете – самата Окику имала толкова дълга коса приживе, тя спряла да расте.

Обърканите родители решили, че в куклата се е вселила душата на дъщеря им и започнали периодично да я подстригват, но косата продължавала да расте.

След известно време японското семейство решило да се премести в друг град и отнесли куклата в будистки храм, където тя се намира и до днес. Оттогава монасите се грижат за куклата, подстригват я и решат косата й.

Учените не се решават да се намесят в това невероятно явление, за да не нарушат спокойствието на покойната Окику, а също и атмосферата на храма. Факт е, обаче, че той се е превърнал в туристическа атракция именно заради странната, мистериозна кукла.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

7 от най-известните обитавани от духове места

17 странни факта за света около нас, които не са ви казвали в училище

В този булченски магазин мумия рекламира роклите

Проклятието на Анабел – най-зловещата кукла в света

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.