В Полша откриха секс-играчка от XVIII в.

археолог

При археологически разкопки в Гданск бе открита секс-играчка от втората половина на XVIII век.

Предметът с фалическа форма е бил намерен на място, където някога е имало тоалетна. „Очевидно някога някой го е изпуснал“, коментира Марчин Тумински, прессекретар на регионалното управление по охрана на паметниците.

Наблизо пък са открити керамика, бижута и фрагменти от старинни мечове. Това дава основание на археолозите да предполагат, че преди векове тук е имало школа за фехтовка.


„Чия обаче е била секс-играчката никога няма да узнаем“, отбелязва ръководителят на археологическия екип.

През януари т.г. подобна находка бе открита в Германия. Предметът обаче е много по-стар от намерения в Гданск – на 28 000 години. Направен е от алевролит – твърда седиментна скала, каквито и болезнени асоциации да предизвиква това.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

МНОЖЕСТВО СЪКРОВИЩА СА ОТКРИТИ ПРИ РАЗКОПКИТЕ НА ПОМПЕЙ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.