Гари Франсис Пост – това ли е името на мистериозния сериен убиец Зодиак?

The Case Breakers / dnes.bg

Група разследващи вярват, че са разкрили самоличността му

В сряда независима група от хора, разследващи „студени“ случаи, заявиха, че са направили огромно откритие – самоличността на убиеца Зодиак. От своя страна правоохранителните органи заявиха, че все още разследват случая.

The Case Breakers, екип от 40 бивши следователи на правоохранителните органи, заявиха, че са идентифицирали мъжа, за когото смятат, че е убиецът Зодиак, използвайки нови физически и съдебни доказателства и информация от очевидци, се казва в съобщение за пресата.

Групата също така е подала декларации пред съда и е осигурила снимки, правени в продължение на десетилетия от бившата тъмна стая на мъжа, за когото смятат, че е престъпника. The Case Breakers са идентифицирал убиеца Зодиак като Гари Франсис Пост, който е починал през 2018 г. Едно изображение, открито в тъмната му стая, включва белези по челото на Пост, които съвпадат с белези от скица, направена по спомените на свидетел, видял Зодиак.

CNN се опитва да се свърже с близки на Пост, но те отказват коментар.

Смята се, че Зодиак е отговорен за поне пет убийства в Северна Калифорния от 1968 до 1969 г.

Други улики включват дешифриране на писма, изпратени от Зодиака, които го разкриват като убиеца, обяснява Джен Бучолц, бивш армейски контраразузнавач, който работи по „студени“ случаи. В една бележка буквите от пълното име на Пост са премахнати, за да разкрият алтернативно съобщение, казва тя за Fox News.

„Значи трябва да знаете пълното име на Гари, за да дешифрирате тези анаграми“, каза Бучолц. „Просто не мисля, че има друг начин, по който някой би ги разбрал.“

Групата също така вярва, че Пост стои и зад други неразкрити убийства и се опитва да накара полицията да сравни неговото ДНК с това от жертвите. От своя страна полицейското управление на Сан Франциско (SFPD) потвърждава  пред CNN, че все още е открито разследване.

„Не можем да говорим с потенциални заподозрени, тъй като това все още е открито разследване“, се казва в изявление на SFPD. ФБР, което подкрепя местните правоприлагащи органи в разследването, също не призна претенциите на The Case Breakers, че са разгадали случая. „Делото по случая със Зодиак остава отворено. В момента нямаме нова информация, която да споделим“, се казва в изявление на ФБР пред CNN.

Жена от Калифорния, която живее в съседство с Пост и съпругата му, заяви пред Fox News, че смята, че той е убиецът Зодиак, след като вижда събраните до момента доказателства. Гуен, която отказа да даде и фамилното си име, споделя, че Посте и съпругата му са я гледали като дете през 70-те и 80-те години. Той я учи как да стреля с огнестрелно оръжие няколко пъти седмично, но също така контролира и обижда съпругата си, каза тя.

Тя отказва да уточни повече. Пост също се превръща донякъде в баща на приятелите на сина си, каза тя.

„Той е живял двоен живот“, на мнение е Гуен. „Тъй като вече съм възрастна, се замислям за миналото и всичко има някакъв смисъл. По времето, когато бях тийнейджър, не събирах две и две, докато не пораснах. Порази ме, че Гари е Зодиак.“

Ханс Смитс, един от разследващите, казва пред Fox News, че е прекарал 10 години, криейки свидетел, който твърди, че е избягал от престъпна „мания“ начело с Пост. Мъжът, когото The Case Breakers нарича само Уил, казва на Смитс, че Зодиак е обикалял района на Хай Сиера в Калифорния и че е бил „превърнат в машина за убиване“.

Morkadis

Освен това Уил твърди, че е бил свидетел как Пост, заровящ оръжия за убийство в гората, каза Смитс.

„Те носят  няколко капани за мечки там, в случай че нещо се случи“, казва Смитс. През тези десет години разследващият е давал финансова, логистична и емоционална подкрепа на Уил през в опит да го пази. „Аз съм този, който го заведе в офиса на ФБР и го качи на влак, и го изпрати извън щата“, каза Смитс.

Друга жена на име Мишел казва, че е била омъжена за сина на Пост. Тя споделя пред Fox News, че е станала жертва на тормоз от страна на Пост, той е повредил колата й и е имало и други инциденти. „Въпреки че е мъртъв вече от три години, някои хора мистериозно все още са му верни“, казва Мишел. „Той се насочваше към млади мъже, които нямаха бащина фигура“, разказва тя. „По този начин Пост нанесе много щети. Той все още има някакъв контрол … и си отиде.“

The Case Breakers, екип от повече от 40 бивши следователи на правоохранителните органи, журналисти и служители на военното разузнаване, се е справил с други мистерии като кражбата ан Ди Би Купър, изчезване на бившия шеф на профсъюза Джими Хофа и други нерешени случаи.

източник: dnes.bg

Вижте още:

Историята на унгарския сериен убиец „вампир“

Дешифрираха един от текстовете на серийния убиец Зодиак

Фармацевтичен гигант „неволно“ убил стотици с хапче-убиец

Тед Бънди – чаровният убиец

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.