Гигантски следи откриха в Китай

7

Китайската информационна агенция Sina съобщава за открити гигантски следи от стъпала и подкрепя информацията със снимки.

Следите са открити в Югозападен Китай в провинция Гуейджоу, недалече от селището Пинян.

Една от следите е доста ясна – огромното стъпало е отпечатано почти изцяло.

Следите изглеждат човешки, но много по-големи – дължината им е над 60 сантиметра. Ако тези следи наистина са оставени от човек, то неговият ръст трябва да е бил около 5 метра.

8

Впрочем гигантски отпечатъци от стъпала са откривани и по-рано. Най-известният от тях се намира в Южна Африка и е открит от местния фермер Стофъл Коетзи през 1912 година.

В глухо гористо ъгълче на провинция Трансваал в ЮАР, недалече от границата със Свазиленд, той открил гигантска следа от ляво човешко стъпало.

Неговата дължина е 4 фута и 3 дюйма (128 см), а ширината – 2 фута (60 см). Отпечатъкът е толкова ясен, че сякаш някой гигант е стъпил върху мека глина, втвърдила се след това на слънцето. В същото време следата е оставена в гранитна скала, а на платото Велд глина изобщо не се среща.

инфо: drevnite.com

Вижте още:

ДРЕВНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ КАРАЛА ГИГАНТСКИ КОЛИ ПРЕДИ 14 МЛН. ГОДИНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.