Говорите на себе си? Ето какво означава това

говор

Разговаряте със себе си? Това е признак на висок интелект и самоконтрол, а не значи, че полудявате, установи ново изследване по въпроса. Без значение дали говорите на висок глас или тихо, така че никой друг да не успее да ви чуе – при всички положения ще станете по-фокусирани и ще усилиете мозъчната си мощ.

Този тип „комуникация“ е бил свързан и с по-адекватно вземане на решения, както и с по-ефективното справяне със стресиращи ситуации. Тя помага и за развиването на увереност. Странно или не, но говоренето сам на себе си е било свързано и с успешното и бързо намиране на загубени предмети – точно както непрекъснатото повтаряне “ключове, ключове, ключове” понякога ви помага да се натъкнете на тях.

При изследване на самоконтрола на участниците са били дадени набор от писмени инструкции, които е могло или да се прочетат наум, или на глас – ясно и високо. Резултатите от това изследване са показали, че във втория сценарий хората са подобрили нивото си на контрол над различните задачи, с които са се занимавали.

Други изследвания са показали, че използването на вътрешния си глас, за да говорите сами на себе си, е помогнало при проблеми с контролирането на импулсивното поведение. Д-р Алекса Тълит е съавторка на проучване, което е открило, че хората, които практикуват „самоговорене“, упражняват по-голям самоконтрол.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Признаци, че идвате от друга планета

Носител ли сте на отрицателна енергия

2 въпроса, които ще преобърнат живота ви още днес

Ето как гласът в главата ви кара да си мислите, че е реален

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.