Гривна прилага електрошокове, когато се държим „лошо“

гривнаГоляма част от преносимите технологии, каквито са фитнес тракерите, са създадени, за да ни помагат да се усъвършенстваме, но Pavlok стига още по-далеч, пише Gizmag.

Устройството може да се носи като гривна или да се сложи на всяка друга част на тялото и има за цел да се справи с лошите навици, като прилага електрошокове, когато потребителят се отклони от правия път.

Коцепцията на Pavlok е проста, макар и малко екстремна. Ако закупим устройството, трябва да свалим съответното мобилно приложение и да изберем навиците, от които искаме да се отървем. Ако извършим някое от „забранените“ действия, Pavlok издава силен звук, вибрира или прилага електрошок. Екипът зад продукта смята, че добавянето на последствия за неизпълнение на поети обещания увеличава шанса за успех до 80 процента.


Компанията е заложила списък от предполагаеми лоши навици, сред които губене на време онлайн, дълго седене на едно място, посещаване на заведения за бързо хранене или натискане на бутона за дрямка на алармата за събуждане. Устройството има сензори и акселерометър за проследяване на активността, поведението и съня. Проектът събира средства за пазарната си реализация в интернет платформата Indiegogo.

инфо: actualno.actualno.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.