Дан Браун: Никой Бог не може да преживее науката

дан браун

„Исторически погледнато, нито един Бог не е преживял науката. Боговете просто са еволюирали“, каза писателят Дан Браун, един от най-продаваните американски писатели и автор на бестселъра „Шифърът на Леонардо“. Изявлението му бе част от представянето на новата му книга Origin („Произход“) на престижното изложение за книги във Франкфурт.

Петата част от популярната серия проследява последния пробив на харвардския професор Робърт Лангдън, който се опита да разкрие тайните на вселената, този път изследвайки битката между религията и науката, пише БГНЕС.

„Аз вярвам в напредъка на технологиите“, каза той пред репортери.

„През следващото десетилетие нашият вид ще стане изключително взаимосвързан на ниво, за което не сме подозирали. Необходимостта ни от външния Бог, който стои там и ни съди, ще намалее и накрая ще изчезне“, твърди писателят.

Браун припомни нева на Ватикана, когато „Шифърът на Леонардо“ бе публикуван през 2003 г. Причината е, че една от най-продаваните книги на всички времена разказва историята на конспирацията на Католическата църква, която иска да скрие факта, че Исус Христос има дете с Мария Магдалена.

53-годишният Браун настоява, че не е против религията и че просто иска да „започне диалог“. Той похвали папа Франциск, че се опитва да приведе Църквата в съвременната епоха.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Опасен ли е Ватиканът за света? Обвиняват църквата за множество убийства, включително на Линкълн и Кенеди

Тайните архиви на Ватикана предсказват края на света

Евангелие разбуни духовете с думите: И рече Иисус – това е жената моя

Най-прочутите конспирации в древния свят: Цезар се е самоубил, а Исус е син на Клеопатра

8-те най-скандални папи в историята 

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.