Да заспиш за 60 секунди

сън

Безсънието е често срещан проблем в наши дни. Лоша храна, стрес, преумора – причините да не можете да спите са много, а решенията невинаги достатъчно ефективни. Може би е време да приложите метода „4,7,8“.

Този метод е утвърден от харвардския професор Андрю Уейл и по същността си представлява техника на дишане, която помага на тялото и мозъка ви да се успокоят. Интересното при този начин за лечение на безсънието е, че той позволява на дробовете ви да поемат максимално количество кислород, което води до успокояване на мозъка.

Какво представлява самата терапия „4,7,8“?

Доктор Андрю Уейл е уелнес специалист в Харвард, който изучава техниките за медитация и дишане и как те могат да противодействат на стреса в ежедневието на хората. Методът му „4,7,8“ е лесен и прост начин за успокояване, който доказва, че има как да се борим със стресовите моменти.

Самата техника включва три основни стъпки: вдишвате през носа за 4 секунди, задържате дъха си за около 7 и издишате през устата в рамките на 8 секунди. Звучи много просто и е трудно да се повярва в ефективността на упражнението, но изследванията на д-р Уейл показват, че тези действия всъщност забавят сърдечната честота, което от своя страна освобождава един определен химикал в мозъка ви, който води до чувство за спокойствие.

Методът е много повече от мантра за приспиване, той може да бъде прилаган и в други ситуации, в които сте подложени на стрес. С цел да се успокоите, не да заспите, разбира се.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.