Да мислиш позитивно не значи да отричаш реалността

щастие

Дали заради кризата, дали заради нещо друго, но да мислиш позитивно се превърна в своеобразно течение напоследък. И то доста модерно течение. Не малко хора обаче имат грешна представа за този начин на разсъждаване. Те свързват позитивното мислене с бягство от реалността, живеене в един илюзорен свят и дори определена форма на лудост. Нищо подобно!

Да мислиш позитивно, не означава да си въобразяваш, че ще ти се случват само хубави неща. Да мисли позитивно означава да разбереш и приемеш, че животът понякога е гаден и това е неизбежно, но също така да си наясно, че монетата винаги има и друга страна. Преведено на разбираем език, това значи, че ние винаги разполагаме с избор – да се депресираме и предадем или да се поучим от грешките си, да започнем да ценим нещата, които имаме и да си поставяме цели, които да следваме.

Да, като всички неща в реалния живот и позитивното мислене не е лесна работа. Но е за предпочитане пред това просто да се откажем от правото си да живеем и да се задоволим с перспективата просто да съществуваме. Нали?

Позитивното мислене не е нищо друго освен ментална нагласа, промяна в отношението към всичко случващо се. Защото фактите са си факти, но ние избираме как да ги използваме. Ние избираме дали да си направим лимонада от лимоните, които ни поднася живота или просто да се вкиснем.

Хората, гледащи на живота с положителна нагласа, знаят, че във всяко предизвикателство се крие възможност за израстване, че всеки край води до ново начало, че всеки провал е просто още една крачка към успеха…

Да си позитивен не означава, че си опериран от негативните емоции. Да си позитивен е просто въпрос на личен избор, който правиш всеки ден.

инфо: beu.bg

Вижте още:

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.