Дворът на Дядо Добри чисти тялото и душата

Дядо Добри

Благословена и заредена с изключително положителна енергия е полянката в Кремиковския манастир. Там, зад църквата в двора на светата обител, е нощувал много пъти под звездите Дядо Добри.

„Много често през лятото спеше до църквата. Сложим му възглавница и одеяло, завием го с друго и така си спеше. Така изкарваше нощите. Ставам по някое време да го видя, той се молеше, после пак лягаше“, споделя игуменът на Кремиковския манастир отец Серафим Янев. Мястото, където е спял добрият старец, е сгушено между стените на църквата и манастирската стена. Миряни споделят, че който тръгне по стъпките на светеца от Байлово и пренощува на същото място, ще получи душевно облекчение и прилив на позитивна енергия. Оздравително действие и пречистване на душата и тялото може да очакват само онези, пристъпили със силна, искрена вяра и упование в Бог.

Такава, на каквато покойният столетник ни учеше приживе. Много хора пишат, че самият разговор и докосване с Дядо Добри са променили начина им на мислене и смисъла на живота. За Дядо Добри беше грях, ако е спал 10 минути повече. Че ги е изкарал в униние, а е трябвало да бъде на служба в църквата, разказват близките му. Преди да спи навън, Дядо Добри нощува в една от килиите на манастира. „Имаше три стълби до нея и в последно време му беше трудно да ги преодолява. Затова накрая му бяхме пригодили в зимния ни параклис дюшек на земята и там спеше“, разказва още свещеникът от манастира. А миряните са категорични, че и това място носи целебна енергия и ако там се нощува, също ще пречисти вярващия човек. Дядо Добри почина на 13 февруари, на 103-годишна възраст.

Мирянката Соня Анкова разказва, че Светеца от Байлово е успял да излекува болките в гърдите ѝ, а кашлицата ѝ изчезнала мигновено в деня на погребението му. „Имам четирима свидетели, с които пътувах към Байлово, които могат да потвърдят чудото. Тръгнах за погребението на Дядо Добри болна, със силни болки в гърлото и кашлица, от която ме боляха гърдите. Разболявах се. През цялото време снимах, не съм се молила за оздравяване или облекчаване на болки. Само снимах. След като спуснаха Дядо Добри в гроба, минаха всякакви болки и кашлици, бях като „новородена”, болестта изчезна моментално. За мен това е чудо на Дядо Добри. Няма друго обяснение”, споделя Анкова. „Аз съм 100% убедена, че на гроба на Дядо Добри оттук насетне ще започнат да стават чудеса. Случката с моята болест и изчезването ѝ са доказателство за това.

Сега просто съм здрава”, допълни тя. Дядо Добри беше погребан в двора на църквата в софийското село Байлово. Последният му пристан е до схлупената къщурка, която той обитаваше и там търсеше спокойствие и уединение. Добрият старец беше положен в гроб с циментов под, а върху ковчега беше поставена бетонна плоча. По този начин се погребват всички хора, за които се предполага, че са светци и един ден, ако започне процес по канонизация, да се извадят по-лесно мощите. В Кремиковския манастир край София са започнали кампания за събиране на чудотворни случки с Дядо Добри. От светата обител разкриват, че има много хора, които са преживели чудеса със Светеца от Байлово.

инфо: pik.bg

Вижте още:

Мистични скали в Дряновско лекуват болките на хората

Русалиите – тайната магия на предците ни за лекуване на душата

Мистично място в Родопите лекува страшни болести и разваля магии

Ето как да отключим могъщите способности на тялото ни да се лекува само!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.