Добри лидери ли са интровертите?

На пръв поглед изглежда, че екстровертните личности имат преимущество в света на бизнеса. В действителност обаче някои от най-известните предприемачи твърдят, че са интроверти. Примери са Марк Зукърбърг и Уорън Бъфет. От Inc.com описват качествата на интровертите, които ги правят добри и вдъхновяващи лидери.

1. Независимост

Тъй като интровертите ценят времето, което прекарват насаме със себе си, те по-често намират решение на конкретни проблеми сами, вместо да търсят помощ от някой друг. Тази самодостатъчност може да бъде голямо предимство в бизнеса

2. Разпределяне на енергията

Лидерите интроверти знаят как да пазят енергията си за важните неща. Това води до по-добър контрол върху управлението на процесите.

3. Слушане с разбиране

Интровертите обикновено са добри слушатели, които наблюдават отблизо всяка важна за тях ситуация. Това качество може да бъде от огромна полза в комуникацията с други хора, тъй като помага на интровертите да задават подходящи въпроси, които насърчават техния събеседник да говори за себе си.

4. Самоанализ

Интровертите са по-склонни да си правят самоанализ и интроспекция. Те осъзнават по-добре собствените си грешки и разбират какво е нужно да направят, за да ги коригират – умения, които са от критично значение за личното развитие.

5. Съпричастност

Интровертите обикновено имат много по-силно развито чувство на съпричастност от екстровертите, което означава, че те разпознават по-добре малките детайли в езика на тялото на своите събеседници и че са наясно с емоционалното им състояние.

инфо: expert.bg

Вижте още:

15 сигнала, че си интроверт с високо-функционална тревожност

Какъв сте в живота – лидер или жертва?

Как да се научим да мислим като лидер

10 предимства на интровертите

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.