Доказано! Душата не умира

Учените установиха, че душата не умира, а просто се връща обратно във Вселената. Според обяснението им човешкият мозък е като биологичен компютър, а съзнанието ни работи като квантова машина.

Американският физик от Департамента по анестезиология и психология д-р Стюарт Хамероф и математикът от Оксфордския университет сър Роджър Пенрос твърдят, че душата ни е изградена от миниатюрни каналчета с мозъчни клетки.

Тяхната теорията е, че когато е констатирана клинична смърт, тези каналчета губят квантовото си състояние, но в същото време запазват паметта в мозъка. Учените наричат този процес Оркестрирано обективно намаляване.

Нека да предположим, че сърцето на човек спира да бие, кръвта спира да циркулира. Квантовата информация в тези микроканалчета, които представляват душата ни, обаче не може да бъде унищожена, тя просто се премества и разсейва като прах във Вселената, заявява Хамероф.

Ако пациентът бъде реанимиран и върнат към живот, тази квантова информация се завръща автоматично в мозъчните клетки и затова имаме свидетелства за пациенти, преживели клинична смърт, според които това в никакъв случай не е краят.

От друга страна, ако пациентът не бъде съживен и умре, е напълно възможно тази квантова информация, определяна като наша душа, да продължи да съществува абсолютно самостоятелно извън тялото му.

Според обясненията на учените човешката душа е нещо много повече от просто взаимодействие на неврони в мозъка. Те смятат, че душите на цялото човечество са били винаги наоколо от самото начало на съществуването ни.

Ако тази теория се разгледа съвместно с последните открития за антиматерията, е възможно да ни дефинира още много понятия, за чието съществуване все още не знаем.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

25 мъдрости от дзен будизма, които ще успокоят душата ви

Предсмъртното прояснение доказва съществуването на душата?

Как да разбереш дали си млада или стара душа?

Как да познаете душата-близнак?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.