Драматичната история на полубългарина Андре Гиганта

5

Едно от най-известните лица в историята на кеча е Андре Гиганта. Хората, които се интересуват от този вид шоу, вероятно знаят, че той е бил сред най-добре платените кечисти. Малцина обаче са наясно с факта, че във вените на Андре Рене Русимов е течала и българска кръв.

Русимов идва на бял свят във Франция в семейството на български емигрант и жена от полски произход. Още в ранна възраст става ясно, че Андре страда от гигантизъм, а с годините огромният му ръст започва да прави все по-голямо впечатление на околните. Едва 12-годишен, полубългаринът достига удивителната височина от 1.90 м, а теглото му надхвърля 100 кг.

Гигантските размери на Андре обаче се оказват неговото огромно предимство. След като започва да се занимава с кеч, той добива все по-голяма популярност. Пристигайки в САЩ, Андре получава прякора Гиганта и се превръща в един от най-добрите състезатели в този вид борба. Успява дори да получи роли във филми.

Но заболяването на Андре му носи както слава, така и огромни проблеми. Заради естеството на своя здравословен проблем той често изпитва жестоки болки. Опитвайки се да ги облекчи, посяга към алкохола и това влошава допълнително състоянието му.

С височина над 2.20 м, Русимов многократно е съветван от медиците да се откаже както от кариерата си, така и от спиртните напитки. Но той е на върха на славата и се опитва да извлече най-доброто от момента.

За жалост, здравословните му проблеми се влошават все повече с времето и така през 1993 година известният кечист издъхва вследствие на сърдечна недостатъчност.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

От спомените на оцелелите – историята на Баташкото клане

Историята на принцеса Анджелина, дъщерята на вожда Сиатъл

Историята на Саша Мъжкараната, която години наред се преструвала на мъж, за да кара танк

Историята на „безсмъртния“ войник, оцелял в шест войни

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.