Едно от най-известните неразкрити изчезвания в историята

3

През 2012 г. е подаден сигнал за място, къде може би е погребан Джими Хофа в Розвил, Мичиган. Разследването отново не дава резултат.

Джеймс Ридъл Хофа, по-известен като Джими Хофа, е един от най-известните синдикални лидери в историята, чието име поради злощастно стеклите се обстоятелства се превръща и в една от най-известните асоциации за мистериозно изчезване в историята.

Въпреки че тялото му изчезва безследно през юли 1975 г., личността му остава един от най-ярките примери какво се случва с тези, които тръгват срещу организираната престъпност.

И до днес никой не знае какво се е случило с Джими Хофа, но много хипотетични теории и шеговити подмятания през годините са се опитвали да обяснят мистерията. Една известна шега относно изчезването на Хофа е, че той се е покрил, за да играе R2-D2 в „Междузвездни войни“ от 1977 г.

И все пак, ако оставим шегите настрана, се смята, че най-вероятно съдбата на профсъюзния водач е някой от тези ужасяващи сценарии:

1. Джими Хофа е застрелян, разчленен, замразен и погребан

в цимент в секция 107 на стария „Джайънтс Стейдиъм“ в Ийст Рътърфорд, Ню Джърси. Когато през 2010 г. стадионът е разрушен, от ФБР са толкова убедени, че твърдението е просто слух, че дори не опитват да проверят упоменатото с точност място.

4

При част от разследването по случая на Хофа през 2006 г. властите събарят конюшня в Милфорд, Мичиган, но не откриват нищо.

2. Хофа е смазан от машина за отпадъци

в двора на ресторанта „Роли Хаус“ в предградията на Детройт, на няколко километра от мястото, от където е изчезнал. Всеизвестен факт е, че мафията е управлявала фирмите за почистване, затова този сценарий се счита за доста удобен.

3. Профсъюзният водач е хвърлен от самолет

от федерални агенти, твърди Джоузеф Франко – бивш съдружник на Хофа.

4. Джими е застрелян и кремиран

в пещ за изгаряне на отпадъци в детройтските предградия, твърди друг профсъюзен водач –Франк Шийрън, известен като „Ирландеца“.

5

Джими Хофа и сина му.

Morkadis

5. Хофа е застрелян, набутан в стоманен контейнер

и изпратен Евърглейдс, Флорида, където е оставен да изгние. Според някои източници, всъщност тялото му се е превърнало в храна за алигаторите в Евърглейдс.

6. Джими Хофа е отвлечен, убит и положен в бетон

в центъра „Ренесанс“ в Детройт, твърди неговият шофьор и доносник от мафията Марвин Елкинд пред „Ню Йорк Пост“ през 2011 г.

7. Хофа е наръган с ловджийски нож в главата,

тялото му е поставено в стоманен контейнер, който е подпален и погребан. Смята се, че по-късно е изровен и изпратен в Япония като скрап за рециклиране.

Според официалния доклад на ФБР по случая,

са открити мотиви, които подкрепят твърдението, че мафията е замесена в изчезването на профсъюзния водач, пише „Чикаго Трибюн“.

Конкретен метод обаче така и не е намерен от ФБР, а гореспоменатите сценарии са само част от най-известните теории около изчезването на синдикалния лидер.

За жалост никой от тях не довежда до разрешаването на мистерията. Така също като случая на Амелия Еърхарт, този на Джими Хофа остава в историята като едно от най-известните неразгадани изчезвания.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Хроника на необяснимите изчезвания

8 мистериозни изчезвания, които остават неразкрити и до днес 

Мистериозните изчезвания в историята

3-те най-популярни теории относно изчезването на Амелия Еърхарт

За още подобни новини харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.