Ето защо японците поръсват сол в ъглите на домовете си

Понякога отивате на гости, домакините са приятелски настроени, апартаментът е страхотен, а вие се чувствате тягостно, тревожно, искате бързо да си тръгнете. Отивате на гости на друго място – скромен дом, който не блести от чистота, но чувствате комфорт, топлина и уют. Защо се случва така?

В пространството се натрупва енергия. Ако някой е бил болен в къщата, имало е скандали, кавги, силни емоции и болезнени преживявания, тогава всичко това ще остане в пространството на жилището. Такава къща изисква почистване на всички енергийни отпадъци и предотвратяване на появата им в бъдеще. От древни времена се смята, че най-доброто вещество, което може да защити и почисти къщата е обикновената сол.

Лоши очи

Завистливите гости и недоброжелателите замърсяват енергийно къщата. Обзема ви тревога, сънят ви се нарушава, появяват се болести и конфликти. Но солта е способна да абсорбира негативните вибрации и да изчисти жилището.

В съвременна Япония солта е незаменим компонент на всички почистващи ритуали.

Ако отидете в обикновена японска къща, със сигурност ще видите чинийки със сол на входните врати и вътре в помещенията. За да бъде всичко наред, никой да не боледува, да няма конфликти, солта трябва да се постави на места, от които могат да проникнат различни енергийни боклуци.

Първото такова място японците смятат вход на къщата. На вратата се поставя чиния със сол, така че гостите да не внесат нещастието с тях и атмосферата в къщата да не бъде засегната от негативната енергия отвън.

Вътре в къщата, те слагат чинийки със сол във всички ъгли на стаите, задължително в тоалетната, банята и кухнята.

Японците са естети по рождение и украсяват къщата със сол под формата на пирамидки.

Много често в ресторанти, магазини и хотели можете да намерите чинийки със солни пирамиди на входа. Тази традиция е на повече от 1500 години. Струва си да се помисли, защото поверията не възникват без причина.

Съгласно ритуала “моришио”, в стаята, в която ще почиствате, трябва да определите източния ъгъл и да застанете на това място, като държите чинийка със сол в ръцете си. Кажете която и да е молитва. След това сложете сол във всички краища на стаята, като се движите по посока на часовниковата стрелка. Не е необходимо да използвате чинийка, можете просто да поръсите сол. В края на ритуала, застанете в центъра на стаята и наум изречете специални думи.

Думи за почистване на къщата

Майко Земя под краката ни
Чуй ме и отговори на молитвите ми
Влез в тази къща, това свещено място
Излекувай всички, които живеят в него.

Сменяйте солта веднъж или два пъти месечно. Измивайте чинията под течаща вода, молейки висшите сили да измият мръсотията и греховете.

Morkadis

Може и да не вярвате в лечебната сила на солта – това е ваше право. Дръжте дома си чист, подреден и спретнат, така че да бъде приятно място за релаксация.

Японците имат по-добро качеството на живот, не само защото уважават и спазват традициите на своите предци. Но и благодарение на доброто отношение към всички живи и неживи предмети, култа към грижата за здравето, придържането към принципите на живот в хармония с природата.

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Как да се предпазим от чуждата отрицателна енергия

Тайни коридори и негативна енергия в парламента

Това растение попива цялата негативна енергия от компютъра

Нещата от ежедневието, които ни зареждат с негативна енергия

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.