Ето какво имат предвид учените, които твърдят, че Вселената е холограма

Изображение: pixabay.com

От десетилетия учените разглеждат възможността нашата Вселена да се окаже гигантска холограма, където законите на физиката просто изискват две измерения, но всичко ни изглежда триизмерно. Колкото и фантастично да звучи, тази теория всъщност може да разреши някои наистина сериозни проблеми във физиката.

Скорошни изследвания показаха, че вероятно съществуват сериозни доказателства, които показват, че холограмният принцип наистина работи точно толкова добре, колкото и стандартният модел на Големия взрив. Поне когато става въпрос за обяснение на процесите в ранната Вселена.

Холограмният принцип, издигнат за първи път издигнат през 90-те години на 20. век, е опит да се обединят двете водещи теории на съвременната физика – квантовата механика и общата относителност.  Според него цялата информация, която изгражда мен, вас, и цялата материя във Вселената, всъщност е кодирана на повърхността на двумерна граница и е изразена или манифестирана в три измерения.

Естествено, доста трудно е да се докаже подобна хипотеза. Въпреки това през последните 20 години са публикувани над 10 000 научни труда по темата. Ако Вселената е холограма, това не променя наученото за нея досега, но променя идеята за нейния произход и може да доведе до функционираща теория за квантова гравитация.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Луната е холограма?

Технология от Стар Трек: холограма, която може да се докосне

Всичко, което виждаме, чуваме и усещаме, e „обширна и сложна холограма“!

Създателят на света – космически програмист

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.