Ето какво казват вашите случайни драсканици

Всички ние понякога си драскаме неосъзнато по време на телефонен разговор, на приятелска среща, в клас или просто, когато ни е скучно. Замисляли ли  сте се, че тези драсканици могат да говорят нещо за личността и моментното ни настроение? Да, твърди се, че те действително имат различни значения въз основа на техните форми, шарки, мотиви и модели. И все пак не вземайте това твърде насериозно, забавлявайте се! Ето и някои от най-честите тълкувания.

Лица

Драскулките на лица могат да бъдат знак за интровертна личност (интровертността е тенденцията човек да се съсредоточaва главно върху вътрешния си свят). Комичните лица обикновено са характерни за мъжете и показват желание да бъдем в центъра на вниманието.

Цветя, облаци, слънце

Драскулките на красиви цветя или слънце показват, че сте доволни от това, което се случва в живота ви, и вероятно фантазирате за приятни неща, които ви очакват в бъдеще. Те разкриват вашето положително отношение и факта, че сте в добро настроение.

Пеперуди

Романтични, пърхащи пеперуди, птици и пчели предполагат, че не желаете да се обвързвате/да бъдете приземявани с трудни задачи или проблеми.

Сърце

Драскулки на сърца показват, че сте влюбени в любовта.

Стълбище/ стълба

Символ на амбицията и желанието да вървите по пътя си методично „по стълбата“ на живота. Рисунките на стълбище или стълба също могат показват, че имате важна дългосрочна задача. Те могат да символизират още духовно търсене, а може би желание да бъдете по-щастливи или по-спокойни.

Случайни, абстрактни форми

Произволни модели показват произволни хрумвания.

Стрели

Morkadis

Стрелите символизират посоката ви в живота. Ако стрелката сочи нагоре, вие сте човек, ориентиран към хората, ако сочи надолу, вие сте фокусирани към себе си. Стрела наляво означава, че сте останали в миналото, а надясно, че гледате напред към бъдещето.

Кораби или самолети
Кораби или самолети показват желание да избягате от мястото, на което се намирате или от начина, по който се чувствате.

Къщи

Една хубава, изчистена рисунка на къща показва, че сте щастливи вкъщи, а разхвърляните линии, асиметричните форми или липсата на прозорци предполага нещастен живот у дома, вероятно усещане за това, че сте в капан.

Вашият подпис

Твърди се, че тези, които драскат подписа си тук и там, са егоцентрични и арогантни. Това да се подписвате често, несъзнателно, по време на разговор или докато се опитвате да решите даден проблем, разкрива самоцентрична личност.

Квадрати, диаманти и други геометрични фигури

Имате ясно определени цели и вярвания, и рядко запазвате мнението си само за себе си. Упорити и настоятелни сте. Обикновено сте прекалено предпазливи и внимателни.

Зигзаг

Точно както шарките, съставени от меки, плавни, извити линии, предполагат романтичен, женски подход към нещата, модели, съставени от множество прави линии, показват по-агресивни мъжки черти.

Зигзагът е особено често срещана шарка при драскулките и показва енергично мислене, както и желание сами да се справяте с нещата.

Простички фигури

Обикновено се свързва с много успешни хора, простата фигура разкрива някой, който контролира емоциите си и е невероятно фокусиран към целите си в живота.

А вие какво си драскате най-често?

източник: psychology.framar.bg

Вижте още:

Проверете какво казват буквите от името ви за характера, който носите

Какво казват очите ви за вашата интелигентност

Ето какво казват за вас дребните ви навици от ежедневието

Какво казват чаршафите ви за вас 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.