Ето как влияят фазите на Луната

луна

Дори да не сте почитатели на филмите за върколаци и вампири, сте наясно, че организмът ни е подвластен на природните явления и нищо не може да обори това твърдение. Магнитни бури, фази на Луната, рязка промяна на времето – все неща, които са извън човешките възможности за регулация.
И така, ето как влияе Луната на здравето ни и по-специално две от фазите ѝ – Новолуние и Пълнолуние:

Новолунието

Това е периодът, в който Луната е обърната с тъмната си страна към Земята и обикновено не може да бъде видяна, тъй като се намира между Земята и Слънцето. Това е времето на отливите в Световния океан. Според традициите на йога, това е моментът, в който енергията апана, отговаряща издишането, елиминационните и прочистващи процеси в тялото, е най-висока. С други думи, времето на Намаляващата луна, е най-подходящото за провеждане на очистителни процедури, като гладуване, детоксикация и други, свързани с изхвърляне на отпадни вещества и токсини от тялото. Това е и времето, когато най-лесно и бързо ще видИм резултатите от започната диета.

Пълнолунието

Това е моментът, в който Земята е между Луната и Слънцето. При ясно небе в повечето случаи може да се види целият ѝ диск. Това е времето на приливите, времето когато жизнената енергия прана, е с най-високи нива. Пълнолуние и времето на Нарастващата луна (след новолуние) е моментът, в който хранителните вещества се усвояват най-пълноценно. Това е и времето, когато ще има най-голям ефект от приемани хранителни добавки или лекарства, затова е добре да подбирате с особено внимание това, което ще приемате по това време. При Нарастваща луна и Пълнолуние гравитационните сили започват да оказват по-голямо влияние и по това време се трупат килограми. В тази фаза на Луната няма да постигнем добри резултати от диетите и разтоварващите режими.

През дните на Пълнолуние и Новолуние е възможно да изпитате сериозни колебания в нивата на вашата жизнена енергия или неразположение, така че е най-разумно да не се товарите с излишни физически упражнения.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Извънземната Мона Лиза, открита на Луната от Аполо 20

Потулената истина за откритията на Луната

Мистериозно НЛО, кръжащо над Луната, развълнува мрежата! (ВИДЕО)

Армстронг: Дадено ни беше да разберем, че Луната е заета

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.