Ето по колко шоколада можете да си позволите на месец

шоколад 1

За да живеете здравословно, не е нужно изцяло да премахнете от менюто си храните, съдържащи захар. Просто трябва да ги консумирате умерено.

Доказва го и скорошно проучване за потреблението на шоколад. Екип от изследователи оценява повече от половин милион възрастни и установява, че при тези, които хапват до три шоколада месец, рискът от сърдечна недостатъчност намалява с 23%, в сравнение с риска при тези, които не консумират никакъв шоколад.

Въпреки това, приемането на прекалено много шоколад може да доведе до 17% увеличен риск от сърдечна недостатъчност, поради което е важно да не прекалявате, пише The Telegraph.
„Шоколадът е важен хранителен източник на флавоноиди, които са свързани с намаляване на възпалението и повишаване на добрия холестерол“, обясняват учените.

Консумирането на флавоноиди може да увеличи нивата на азотен оксид, открити в организма, което от своя страна увеличава притока на кръв и подобрява кръвообращението.

Все пак шоколадът може да има високи нива на наситени мазнини, затова най-добре е да се хапва черен шоколад и то в умерени количества.

инфо: expert.bg

Вижте още:

10 храни от ежедневието ни, станали причина за ужасяващи събития

Как изглеждат любимите ни храни, преди да стигнат до магазина

Храни, които могат да променят настроението ви

Непознатите вреди в познатите храни

Шоколадът ще изчезне през 2050 г.

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.