Загадката на китайското селце, в което вече сто години няма нито един комар

pixabay.com

И до ден днешен жителите и потребителите в интернет гадаят каква е причината за този феномен

Около китайското селце Дин Улин растат гъсти, зелени насаждения, мястото е заобиколено от водоеми, но независимо от това там вече около сто години няма нито един комар, което си е доста странно.

Това напълно устройва местните жители. Вече няколко поколения хора не знаят какво е това ухапване от комар.

Интересното е, че в същия край има още няколко селца, които лятото не могат да се отърват от комари.

За феномена на Дин Улин преди време пише People’s Daily. Тогава всички се надявали, че статията ще привлече вниманието на учените и загадката с отсъствието на комарите ще бъде разрешена веднъж завинаги.

Но това така и не станало, затова и до ден днешен жителите и потребителите в интернет гадаят каква е причината за този феномен.

Самото селце се извишава на 700 метра надморска височина, то е обитавано от представителите на народа хакка. Тези хора имат доста богата история.

Външният облик на селото почти не е променен през годините. Попадайки там, сте все едно в средновековието с една разлика – наличието на спътникови антени и водопроводи.

Местните жители смятат, че от комарите ги пази камък, приличащ на жаба, който се намира в края на селцето.

По-реалната версия е свързана с боклука на селяните, който те събират и закопават на склоновете на хълма. Възможно е газовете, който той отделя, да отблъсква комарите.

Така или иначе учените не бързат да посетят това интересно селце, затова едва ли истината за феномена ще излезе скоро наяве.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Призрачното село на един хвърлей от Дубай, унищожено от зъл джин

Чашата на великаните – загадката в село Розовец

Историята на мистериозното китайско село Янгси

Почти всички жители на това село са… кукли

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.