Закон за привличането

Закон за гравитацията или т.н. закон за привличането гласи, че положителните или отрицателните мисли привличат съответно положителни и отрицателни събития в живота на хората.

Законът съществува във философията на Новото мислене като псевдохристиянската окултна тенденция, популярна в САЩ през първата половина на XX век. Законът на привличането се основава на идеята, че хората и техните мисли са създадени от чиста енергия и, като насочва енергията правилно, човек може да промени здравето си, отношенията си и други аспекти на живота.

Привържениците на теорията най-често използват визуализация и пречупване, за да трансформират отрицателни мисли и разрушителни мисли в положителни мисли. Ключов фактор в тази философия е, че за да промени значително негативните ситуации, човек трябва да почувства (чрез визуализация и утвърждения), че вече са настъпили промени.

Смята се, че такава комбинация от положителни мисли и емоции ви позволява да привлечете положителни възможности и опит живота.

Терминът Закон за привличането се появява за пръв път през печат през 1877 г. в книгата на Елена Блаватска, руски философ, окултист и писател. Нейната книга Isis Unveiled or Isis Unveiled, написана на английски език, разкрива религиозните аспекти на философските произведения на Платон, Плотин, Питагор, Парацелс, Джордано Бруно и други, класическите религиозни текстове на християнството, будизма, индуизма, зороастризма и др., с цел признаване на херметическата философия като единствен ключ към Абсолюта в науката и теологията.

Томас Труард също има голям принос за развитието на теорията. Редица негови книги разкриха естествените принципи, управляващи връзката между умствената дейност и състоянието на материята. С учението си той се опита да осигури разумна отправна точка за практическото изучаване на този предмет.

През 20-ти век след появата на впечатляващи публикации от Елена Блаватска и Томас Троуард теорията привлича повече внимание, в резултат на това голям списък от автори публикуват своето виждане за теорията. В своите произведения те често описват своя личен опит от прилагането на закона в живота. Най-широко използваните книги са: Мислете и станете богати (1937) от Наполеон Хил и Силата на позитивното мислене (1952) от Норман Пийл.

През 21 век теорията става по-широко разпространена с появата на филма Тайната (2006 г.), който по-късно излиза в книжен формат през 2007 г. Филмът и книгата привличат много обществено внимание заради теорията, че именно силата на мисленето ни привлича позитивните или негативни събития в живота ни.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Използвайте силата си, за да създавате обстоятелства

Петър Дънов: Мисълта може да изпъди всяка болест от човека

Мисълта е бумеранг: Мислиш добро – добро ти се връща

Как да развием телепатични способности

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.