Започват вълшебните дни на февруари! Ето какви желания сбъдват

сън

Дните от 1-ви до 3-ти февруари са много специални в българския народен календар. Те се наричат Трифунци и се смятат за вълшебни. Месец февруари започва с празника Трифоновден, а след него се честват Петльовден, известен като Сретение Господне и Свети Симеон.

Тези три породени чествания са посветени на лозето, земите, виното, плодородието, любовта и късмета. Вярва се, че те имат необикновена сила и могат да донесат изобилие, здраве и берекет, ако се помолим за това достатъчно искрено и силно.

На 1-ви февруари е празникът на Свети Трифон, който бди над лозята. Той се отбелязва още и на 14-ти февруари. След него идват така наречените Вълчи дни, при които в някои краища на страната замесват обредни хлябове заради старо вярване, че така вълците ще стоят надалеч от дома.

А според времето и събитията от втория ден на февруари се извършвали гадания за предстоящите месеци. 2-ри февруари е познат в народния календар и като Петльовден.

На този ден за здраве на момченцата в семейството се готви петел и пита, с които се черпят съседите. Последния ден от Трифунци пък завършва с почитането на Свети Симеон, който според преданието е участвал в превеждането на старозаветния текст на Библията от еврейски на гръцки.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Универсални ритуали за сбъдване на желания и успехи

Копчетата сбъдват желания! Ето как да си направим амулет от тях

Малахитът ще ти помогне да сбъднеш желанията си да получиш прозрение! Виж как

Тази процедура работи за всички! Ето как да ви се сбъднат и най-съкровените ви желания!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.