Зловещо! Прокълнати предмети, причиняващи злини

Ако се замислим, ще си дадем сметка, че абсолютно всеки един предмет около нас или обект си има своята история. Някои от тях не са чак толкова вълнуващи, но други са толкова интересни, че превръщат дадената вещ с истинска скъпоценност.

Част от тези скъпоструващи бижута, картини, дрехи, аксесоари, сувенири имат славата на вещи, привличащи късмет и успех. При други обаче положението е точно обратното – от векове те са известни като прокълнати реликви, които донасят нещастие, болести, скръб, разруха и дори смърт на своите притежатели.

Една от обвитите в мистерии скъпоценности е диамантът Кохинор. Според стари легенди той притежава ореол на смъртта, който причинява злини на всички мъже, които се сдобият с него. Теорията се потвърждава и от съдбите на персийски и индийски благородници, които са го имали. Днес впечатляващият диамант блести от короната на британската кралица Елизабет Втора.

1. Колата Little Bastard

6

От много години се смята, че върху този автомобил тегне зловещо проклятие, причинило катастрофата на звездата Джеймс Дийн. След него пътни произшествия с колата са имали и много други хора.

2. Картината на Русалките

русалки

Платното е дело на Иван Крамской. Той бил наясно с мрачната легенда, според която в морски сирени се превръщат девойките, които се давят в морето. Въпреки това показал снизхождение към това поверие и нарисувал платно с русалки. След като картината попаднала в първите си собственици, в дома им започнали да се случват необясними явления, последвани от нещастия. Тенденцията се запазила и при следващите ѝ притежатели.

3. Мумията Йоци

йоци 4

Смята се, че най-старата мумия в света е прокълната и всеки изследовател, който се е опитал да я проучва, след това го застигат несгоди.

4. Огледалото в Плантацията Миртал

огледало

Самата плантация има славата на място, където бродят духове. Но за едно специално огледало в нея се говори, че дори краде душите на хората.

Morkadis

5. Телефонен номер с осмици

Това е градска легенда от България, според която телефонен номер, съдържащ много осмици, е причинил нещастие на всеки от притежателите си. Говори се, че в един момент дори бил блокиран от мобилен оператор, за да не се ползва от хората.

6. Гробницата на Тутанкамон

тутанкамон 1

След като тя е разкрита в първата половина на двадесети век, учените, участващи в изследването започват да изживяват истински кошмари. Десет от тях дори издъхват. Според някои мистици кончината им е свързана с проклятие, което тегне над обекта. Други пък са на мнение, че в гробницата просто са се образували токсични вещества, които са причинили смъртта на изследователите.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.