Значението на 12 в Библията и в живота ни

pixabay.com

Числата могат да ни донесат важни послания от света на духовните сфери

Числото 12 има специфична роля в библейските писания и в живота на хората. Днес ще потърсим отговор на въпроса какво е неговото значение.

Ще започнем с това, че числото 12 е обвито с мистерии, но това, което се знае за него, е, че то се свързва с Бог и божествените сили. Казват, че 12 е перфектното число.

Понякога хората виждат определени комбинации от цифри или прости числа в ежедневието си. Случва се даден номер да е постоянно пред очите ни и да се чудим какво означава това. Ясно е, че числата могат да ни донесат важни послания от света на духовните сфери.

От нумерологична гледна точка всяко число има своя собствена вибрация, която въздейства върху съдбата на човека.
Ако погледнем специално каква е вибрацията, която носи числото 12, можем да го разделим на двете му съставни части – 1 и 2. Те се считат за ангелски и означават, че над вас бдят добри същества, които ще ви напътстват в промените, които искате да направите в живота си.

Единицата се свързва със сила и мощ, успешно самоуправление и голям авторитет. Едно е символ на новото начало и положителните промени. Бъдете готови в живота ви да се случи нещо ново, което е изцяло под вашето ръководство и воля. Не трябва да се страхувате от тази промяна, защото над вас бдят небесните сили и ви подкрепят в начинанието. 1 символизира още чистотата и позитивните мисли.

Двойката е символ на мира и равновесието, както и на съдбата на вашата душа. Номер две ще укрепи вярата ви и ще ви помогне да изпълните мисията на душата си. Двойката означава още, че трябва напълно да се доверите на мощната подкрепа, която ви оказват ангелите.

12 е съчетание от вибрациите на 1 и 2, което означава, че можете смело да предприемете важна стъпка към очакваната промяна в живота си. Хубаво е да имате предвид това, ако често срещате числото 12. То се смята за символ на хармония и мир, както и на знак за самоусъвършенстването. Това е числото на Божията воля и сила. Но нека погледнем и какво е

Значение на числото 12 в Библията

Числото 12 се нарежда до най-важните числа в Библията, редом с 3, 40 и т.н. То е споменато 187 пъти в свещената книга на християните, както в Стария, така и в Новия Завет. Ще споменем някои от появяванията на числото 12 в Писанието.

В Стария завет Яков има 12 сина, които стават водачи на 12-те израелски племена.

Исус Христос има 12 ученици – неговите апостоли.

В книгата „Откровение“ се казва, че Божието царство има 12 порти, пазени от 12 ангели.

В Библията е описано, че има 12 скъпоценни камъка, които били използвани за основа на построяването на Новия Йерусалим.

Morkadis

Бягайки от Египет, израелтяните изпращат 12 „шпиони“ да разузнават Обетованата земя.

Пророк Илия построил олтар, съставен от 12 камъка.

Исус изцелява жена, която е кървяла от 12 години.

Библията разказва още, че Дева Мария е останала 12 години в храма.

В свещената книга на християните е написано още, че Бог е имал 144 000 служители, което всъщност представлява умножаването на числа 12 и 12 000. Тоест всяко от 12-те племена е имало по 12 000 служители.

Друг интересен факт е, че Исус изговаря първите си свещени думи, когато е на едва 12 години. На тази възраст той се отделя от родителите си.

Библията съдържа 12 исторически книги.

В царството на Соломон има 12 управници.

В „Откровение“ се казва, че дървото на живота ще даде 12 плода – по един за всеки месец.

Числото 12 се свързва с много мощна вибрация. Ако го срещате често, това означава, че вашите ангели хранители искат да ви кажат нещо. Нещо, което ще изиграе важна роля в бъдещето ви. Означава също, че имате мощна ангелска подкрепа и трябва смело да реализирате вашите бъдещи планове.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Какво предвещават еднаквите числа, които виждаме случайно

Магическа сила на числата – привлечете пари и късмет в живота си!

Числата на Фибоначи и Златното сечение в природата

Повтаряйте тези числа, ако искате повече пари и щастие

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.