Зоната на тишината – една от най-мистичните точки на световната карта

Снимка: spisanie8.bg

Тя е изпълнена с тайни и аномалии. Местните твърдят, че постоянно виждат НЛО.

Наричат я втория Бермудски триъгълник. Мистериозна, неопитомена, страховита и изпълнена с тайни, аномалии и парадокси. Това е Зоната на тишината в Мексико.

Местните племена – метисите, знаели, че това място, тази зона, крие необикновени качества още от древността. Те дори имали поверие, че двойки, които имат проблем със зачеването на деца, само трябвало да отидат в Зоната на тишината и след 9 месеца тяхното отроче се появявало на бял свят.

Интересен факт е, че подобно на Бермудския триъгълник и Египетските пирамиди, Зоната на тишината се намира на същия 27-ми паралел. Разположена е на около 2400 квадратни км в мексиканската пустиня и температурите на това място варират от екстремно високи през деня до минусови през нощта.

В Зоната на тишината всички технологии се объркват, изключват, радио- и сателитните сигнали се губят, телефонните мрежи изчезват и дори компасите започват да се въртят като полудели.

Zona del Silencio, както е местното име на чудатата територия, отдавна е обект на изследване и е притегателен център за туристите от всички краища на света. Пътищата до Зоната са черни, покрити с кал и прах, но има релсова линия, която осигурява достъп до мистериозната точка. Себайос, в мексиканския щат Дуранго, е най-близката населена точка до Зоната.

На територията на Зоната на тишината се срещат редки видове кактуси, от зелени до розово-лилави. Както и слабо разпространени животински екземпляри, като местната костенурка Мапими. Според източниците насекомите, които обитават тайнствената зона, са 2-3 пъти по-големи от размерите на същите насекоми, които обаче се намират извън Зоната на тишината. Необичайната флора и фауна в тази точка от земната карта са обект на изследване от учените.

Снимка: spisanie8.bg

Първият инцидент в Зоната на тишината се случва през 30-те години на миналия век. Пилот на име Франсиско Сарабия прелитал оттам, когато забелязал, че техниката на самолета му направо полудява, а радиосигналът му изчезва.

През 1970 г. Военновъздушните сили на САЩ подготвят бойна ракета от типа Athena-123-D (натоварена с радиоактивен материал – кобалт 57), която неочаквано променя курса си и се насочва към Мексико и към Зоната на тишината. Макар че в крайна сметка се приземява на стотици километри от нея, самата промяна на курса става грандиозна питанка за учените и военните. Но странното привличане е факт. Ракетата става обект на много изследвания, но хипотезите също са много и нито една не се откроява като тотална истина.

Като причина за привличането към Зоната на тишината и заглушените радио и светлинни сигнали се изтъква наличието на необичайно силен земен магнетизъм там. Това е и причината към Зоната да се привличат множество метеорити, които учените намират в Зоната.

Един от най-известните и големи метеорити, приземен в Зоната на тишината, е Алиенде. Той е съставен от огромни количества метали (сред които редкият алуминий 26), въглероди и въглеводороди. Съдържа дори аминокиселини и вода. Алиенде се настанява на Земята в нощта на 8 февруари 1969 г. и се смята за един от най-значимите метеорити, паднали на нашата планета.

Появата му стреснала местните жители. Някои от тях помислили, че идва краят на света и паднали на колене да се молят. Други съобщават за великолепна синьо-бяла ивица, която се извива в нощното небе. Към Себайос веднага са изпратени екипи от специалисти, тъй като властите сметнали, че сигурно ще има много ранени хора. Интересното е, че такива нямало. Всички били шокирани от случващото се и от оглушителния звук при удара, но физически никой не пострадал. Прозорците на къщите се пръснали, но хората останали невредими. Метеоритът Алиенде е на около 4,5 милиарда години, изчисляват учените и вероятно е роден по времето, когато свръхнова е формирала нашата Слънчева система.

В излязлата си през 1986 г. книга – „Зоната на тишината“, авторът Гери Хънт изказва предположение, че в даден момент от историята на земята огромен метеорит се е разбил именно на територията на днешната Зона на тишината. Друга негова хипотеза е, че метеори могат да бъдат нарочно насочвани към Земята от някакъв „по-висш интелект“.

Morkadis

Местните жители и учените свидетелстват за мистичен светлинен феномен в и около Зоната на тишината. Безбройни светлинни точки и кълба се разминават и блестят в чудновати хореографии в небето. Според мнозина сред тези светлинки нерядко се появяват и неидентифицирани летящи обекти – НЛО. За този феномен пише и Хънт в книгата си.

Доктор Хектор Лопес-Лоера, професор по геофизика в Националния университет в Мексико Сити, потвърждава явлението, след като събира десетки доклади на очевидци и казва:

„Няма съмнение, че светлините съществуват, но какви са и откъде идват е загадка“.

Извънземни в Зоната на тишината

През есента на 1976 г. се случва нещо удивително. Забелязан е, както го описват очевидците, огромен плавателен съд, висящ мълчаливо край Зоната на тишината. Местните жители се събират, за да наблюдават безшумния космически кораб, какъвто са сигурни, че е загадъчният обект. Дължината му е между 60 и 90 метра. От него се излъчвало силно сияние, което ярко се очертавало в нощното небе. Сини и зелени светлини се виждали по краищата на правоъгълния летящ обект.

При появата му животните подивяват. Стопаните им са обзети от силно чувство, че са наблюдавани и изпадат в паника, разказва кметът на Себайос. След като постоява неподвижен няколко минути, корабът започва да се отдалечава. Според някои теории Зоната е портал между различни светове. А случаят, който описахме не е нито първият, нито последният подобен и фермерите в Себайос твърдят, че постоянно виждат различни НЛО формации. Някои местни жители дори споделят, че са се срещали със същества от тези кораби. Те били руси и казвали, че идват „отгоре“.

На територията на Зоната на тишината могат и са били откривани чудати артефакти, казват учените. Там са намерени и древни реликви, като издълбана от камък човешка глава. Както и могила, покрита с камъни. Но кой е живял на това място остава загадка и до днес. Загадка остават и множеството странни аномалии, които се случват на това място.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Разговор с бивш служител на ЦРУ относно Зона 51 и извънземните

Волно или неволно, Google Earth показа странна фигура в загадъчната Зона 51

Скриха ли военните НЛО в Зона 51 и Розуел?

Необичайна аномалия, открита в Антарктида. Какво е?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.