Игри на психиката – как бихте постъпили в тези ситуации?

Преподавателите по психология много обичат да дават някои психологически загадки на своите студенти, които се отнасят до сериозен конфликт между писаните и неписаните закони. И макар еднозначен отговор да няма, те са полезни за развитието на мозъка и за създаване на умението да разглеждаш една и съща ситуация от различни страни, както и да се поставяш на чуждото място.

Тези въпроси изискват задълбочени отговори. Ето защо, ако искате да опознаете някого, можете да му ги зададете. А как бихте отговорили вие?

1. Би ли отворил плик, в който е написана датата на смъртта ти? С отговора на този въпрос може да разберете дали човекът е фаталист и въобще как гледа на живота.

2. Би ли била приятелка със самата себе си? Отговорът показва какво е самочувствието на човека срещу вас, неговите силни и слаби страни, дали се възприема като интересна личност и т.н.

3. Ако над главата на всеки човек можеше да видиш някакво число, какво би искал да показва това число? Парите им, колко са щастливи, колко години живот им остават или…? С такъв въпрос можете да разберете какво е важно за човека.

4. Какво правиш по-различно от другите хора? Отново отговорът показва колко голямо е самочувствието им, дали имат чувство за хумор и колко щури са всъщност.

5. Ако си изневерил на половинката си и знаеш, че тя никога няма да разбере, би ли ѝ казал все пак? Отговорът ще покаже какви са моралните ценности на този човек и как се отнася с другите.

6. Не ти ли се струва понякога, че един и същ ден се повтаря отново и отново? С този въпрос ще разберете що за живот води вашият събеседник. Дали обича спокойствието, дали иска да препуска през живота, дали е постоянен, дали нещо му липсва.

7. Ако мъжете и жените живееха на две различни планети, как щеше да изглежда животът на тези планети? С такъв въпрос можете да разберете дали човекът е сексист, дали се поддава на стереотипи, колко логично разсъждава, какви качества цени в двата пола, какво го дразни и т.н.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Проективен рисувателен тест на Вартег

Тест: Първото, за което ще се погрижите от тази СНИМКА, разкрива много за вас

Психологически тест: Нарисувайте къща!

Този цветови тест ще разкрие каква е психическата ви възраст

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. ilieva 6 месеца ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.