Изкуствени структури са заснели Curiosity на Марс и New Horizons на Плутон?

5

На 20 юли, марсоходът Curiosity  е заснел необичайна структура – триъгълен обект, находящ се между скалите на върха на планинско образуване.

Възможно ли е това да е малък космически кораб? Или може би е някакъв вид космическа сонда или пък строителна конструкция? Може само да се предполага, какъв е триъгълния обект, видим на снимките. Факт е, че часове след публикуването на снимките на сайта на мисията, точно тези изображения някак мистериозно изчезнаха. Дали са били преместени в друга категория или са изтрити, няма никаква официална информация.

6

Анонимен уфолог е успял да публикува в собствения си блог част от снимките, като е посочил необичайните си открития по тях. Уфологът твърди, че е отправил запитване към екипа на НАСА, ангажиран с анализирането и обработването на снимковия материал, предоставен от марсохода, относно посочените на изображенията обекти, но оттам не са го удостоили с никакъв отговор.

7

Наскоро, друг блогър също сподели свои анализи на снимки на Плутон, направени от мисията „Нови Хоризонти“.
Авторът изложи своя версия относно откритите аномалии, на снимки на Плутон:

“На снимките можем да видим определени огромни правоъгълни строителни конструкции на повърхността на Плутон. Те минават по диагонал към пикселите със значително по-малък размер, така че може да се твърди, че линиите не са свързани с пикселизацията. Те не могат и да са артефакти, тъй като това не е JPEG файл, а TIFF изображение.

Някои от тези възможни извънземни градски структури са около една миля в диаметър. Те трябва да са много големи, защото е възможно да се видят от такова разстояние, където се е намирала историческата мисия на НАСА “New Horizons”, която прелетя покрай Плутон.

Някои от тези диагонални структури могат да бъдат приписани на хроматичната аберация и че това са композитни изображения, съставени от две снимки. Но по-големите структури имат сянка, така че аз не виждам как те биха могли да бъдат обяснени по друг начин освен като някакъв вид съоръжения. ”

инфо: multivselena.com

Вижте още: 

СВЕТЛОТО ПЕТНО НА ЦЕРЕРА – ЗАГАДКА ЗА НАСА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.