Изоставеният Замък: Как изглежда дом за възрастни в Германия?

Спокойната обстановка, чистият въздух и отдалечеността от градската суета са го превърнали в идеално място за предоставяне на превъзходни стандарти в обслужването за възрастни хора

Германия се слави със своите прекрасни, изоставени замъци. Да ги откриеш е трудно, без предварителна информация, но усилията от търсенето определено си струват, когато най-накрая наистина се озовете там.

Едно от тези места е невероятно красив, но и запустял и изоставен замък в Германия. Последно той е работел като луксозен дом за възрастни хора.

Информацията за него е доста оскъдна.

Krankenhaus von Rollstühlen е бил в миналото замък, а после се е превърнал в малка болница и дом за възрастни в Германия.

Днес той е изоставен и изглежда наистина призрачно, макар и да пази още белезите за някогашната си аристократичност.

Замъкът е разположен в красива гориста местност. Спокойната обстановка, чистият въздух и отдалечеността от градската суета са го превърнали в идеално място за предоставяне на превъзходни стандарти в обслужването за възрастни хора.

Самото място е било само за привилегировани възрастни хора и за тях са били полагани грижи само на най-високо ниво.

Но все пак не са били взети предвид някои особеностти – например фактът, че старинните замъци не отговарят много на стандартите за безопасност на трудноподвижни хора.

Така се стигнало до печален инцидент, трагична случайност, която напълно унищожила репутацията на иначе луксозното и препълнено до тогава място.

Домът за възрастни бил затворен през 1990 година, след като пациентка в инвалидна количка загинала, падайки по стълбите.

Morkadis

Тази история се разказва в един от немските сайтове, посветени на изоставените места в Германия.

Подобни поверия могат само да добавят към изоставените места нотка ужас, точно като в страшните филми.

Независимо от всичко, този замък и досега пази белезите на достолепност,

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Отровната градина и страшната легенда на замъка Алнуик

5 истории, от които ще ви побият тръпки

Зловещи и изоставени лудници

25 призрачни замъка

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.