Изпълнителният директор на „Модерна“ прогнозира край на пандемията догодина

pixabay.com

Изпълнителният директор на фармацевтичната компания „Модерна“ Стефан Бансел смята, че пандемията от новия коронавирус може да приключи до една година, тъй като увеличеното производство на ваксини гарантира глобалните доставки, съобщи БТА, като се позовава на Ройтерс.

„Ако погледнем към увеличаването на производствените възможности в индустрията през последните шест месеца, до средата на следващата година ще има на разположение достатъчно дози, за да може всички хора на планетата да бъдат ваксинирани. Ще са на разположение и необходими бустерни дози“, каза той в интервю за швейцарския в. „Нойе цюрихер цайтунг“.

„Хората, които не се ваксинират, ще бъдат естествено имунизирани, защото вариантът Делта е доста заразен. по този начин ще се окажем в ситуация, подобна на тази при грип. Може да се ваксинирате и да прекарате добре зимата. Или не се ваксинирате и рискувате да се разболеете и вероятно дори да се озовете в болница“, каза той.

На въпрос дали това означава завръщане към нормален живот през втората половина на следващата година, той отговори: „Считано от днес, в рамките на година, предполагам“.

източник: novini.bg

Вижте още:

Родените след 1951 година в България може да имат защита от коронавирус

Доц. Гломб: Силата на коронавируса отслабва

Сноудън предупреждава: мерките за наблюдение, които създаваме сега, ще надживеят коронавируса

Петър Дънов предвидил коронавируса още през 1938 г., дал и рецептата за спасението

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.