Интуицията и измамата не вървят ръка за ръка

 интуиция

Хората, които следват инстинктите си, са по-малко склонни към измами от останалите, констатираха американските учени проф. Лора Кинг и Сара Уорд, цитирани от в. „Метро“.

Интуитивните хора са тези, които осъзнават случващото се на мига, без нуждата от съзнателни разсъждения. Според проучването на Кинг и Уорд от университета в Мисури подобни индивиди по-рядко извършват аморални постъпки, сред които е и измамата.

Екипът изследвал 100 жени, които трябвало да отговорят на въпросници, свързани с интуицията. Те били подканени и да извършат неморална постъпка, като им бил обещан за награда лотариен билет.

Участниците, които се представили добре на интуитивните тестове, били по-малко изкушени да мамят, за да получат наградата.

инфо: БТА

Вижте още: 

ИНТУИЦИЯТА ИЛИ НЕЩОТО, КОЕТО ВИТАЕ ВЪВ ВЪЗДУХА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.