Какво да носим в себе си за късмет?

 

Всеки има поне един познат, или е виждал човек, който носи червен конец на ръката си. Това е съвременна мода, целта е създаването на енергиен баланс и защита от всякакви неприятности, както и от болести. Червен конец или парче червен плат може да се носят и в джоба със същата цел.

Червени предмети

Снимка: pixabay.com

Защо червено? Това е най-динамичният от всички цветове – цвят на огъня, на страстите, на решителните действия и благополучието, което идва като резултат. Китайските младоженки носят червени рокли, а в различни ритуали се ползват червени аксесоари – панделка, листо, конец.

Дафинов лист

Снимка: pixabay.com

Още от древна Елада знаем, че дафиновият лист символизира величието, лидерството, богатството. Дафиновият лист носи вътрешна увереност в собствените сили, в постигането на целите. Вярва се, че може да привлича богатство. Препоръчва се да се носи, след като се измие под студена течаща вода и се подсуши. След това се поставя в торбичка, за да не се натроши.

Бяло кръгло камъче

Снимка: pixabay.com

Който е събирал камъчета като малък, знае каква радост представлява намирането на бяло кръгло камъче, което природата сякаш е изваяла с особено внимание. Затова и се приема като символ на живота. Перфектната геометрична фигура е точно кръг. Изразява безкрайността и ражда енергия и я предава на собственика си.

Колкото камъкът е с по-съвършена кръгла форма, толкова по-силна е енергията му. Измиването под течаща вода се препоръчва, за да се премахне натрупани външни енергийни влияния и да се подготви за талисман. Бялото кръгло камъче в джоба пази от болести.

Мидички

pixabay.com

Мидата се асоциира с морето, в нея е заключена неговата енергия. Солената вода има мощни почистващи качества, знаем, че солта от древни времена се ползва за енергийно прочистване. Носи и положителен заряд. Затова и хората всяка година се завръщат от почивка на морския бряг с шепа мидички за талисмани за дома и за всеки член от семейството.

Morkadis

Като бонус мидата дава и творческа енергия от тази на морската шир, а релефът по ръбовете има ефект на масаж на дланите, когато се държи и разглежда.

Джинджифил

Снимка: pixabay.com

Тази чудесна подправка е билка, която ползваме активно при простуди заради загряващия ефект, който има. Освен кулинарна и здравословна употреба джинджифилът има и магически сили. Той става за амулет за защита на дома. Вярва се, че гони зли духове и възстановява домашната хармония.

Това коренче дава решителност и непоколебима увереност на човека, който го носи, и затова се препоръчва като талисман, който може да се носи в джоба в торбичка.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Линията на ангела-хранител – само късметлиите я имат на ръката си

3 нетрадиционни начина да изгоните лошия късмет

Как да привлечете пари и късмет?

Магическа сила на числата – привлечете пари и късмет в живота си!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.