Какво представлява астралната проекция и как да я постигнем в 7 стъпки

По време на Извънтелесното преживяване астралното тяло се превръща в кълбо енергия, устремено към по-висши измерения

От години хиляди хора съобщават, че са имали Извънтелесно преживяване (ИТП), наричано още Опитност извън тялото (ОИТ), и са били в състояние на астрална проекция. Въпреки това научната общност остава скептична към този феномен и до днес.

Какво представлява ИТП и какво е астрална проекция?

Навярно неведнъж сте чували за явлението Извънтелесно преживяване (Out of body experience), съкратено – ИТП. Най-малкото сте гледали някой филм, в който при тежък инцидент пациентът лежи в критично състояние в болничното си легло и тогава една част от него напуска тялото му и започва да наблюдава отстрани лекарите в стаята, собственото си тяло и какво се случва с него.

С две думи тази отделена от физическото тяло на човека част формира така наречената астрална проекция и представлява нашето собствено съзнание, измъкнало се извън физическото ни тяло. То не бива да се бърка с душата или духа на човека. Това са по същество съвсем отделни части на нашата същност.

Според окултните вярвания човек има още много тела освен своето физическо. Най-близо до него се намира етерното тяло, след това астралното и менталното тяло, и още по-натам следват още по-фините. По време на ИТП най-често се отделя астралното тяло на човека. В първите минути то копира формата на земното, след което се превръща в кълбо енергия, устремено към по-висши измерения и нива с по-висока вибрация, за да натрупа ценна опитност там.

Според езотеричните вярвания финото тяло е неизменна част от същността на всеки от нас. Именно то се проектира по време на Извънтелесните преживявания. Астралната проекция има още много имена. Наричат я астрално тяло, фино тяло, енергийно тяло, будистко тяло, даоистко диамантено тяло, египетско ка, тантрическо фино тяло, тяло на блаженството и т.н.

ИТП могат да бъдат умишлени или неволни, появяващи се от само себе си. Без да ги очакваме или предизвикваме нарочно. Често срещани са преживяванията от втория тип при случаи на близки до смъртта преживявания, за което свидетелстват хиляди хора, преживели това. Те най-често разказват, че са се носили във въздуха над собственото си тяло и са гледали отстрани какво се случва с тях и какво прави медицинският персонал в опитите си да спасят живота им.

Според мнозина всички хора имат редовни ИТП по време на сън, които обаче не осъзнават и не си спомнят след това. Те твърдят, че когато спим нашето фино тяло може да напусне физическото ни и да отиде на различно място от това, на което се намираме в момента. Както и да посети по-високи измерения и реалности, далеч от нашия триизмерен свят.

Според запознатите, между физическото ни тяло и неговата астрална проекция по време на ИТП има ефирна сребърна нишка, която ги свързва. Тантриците пък използват умишлени ИТП, за да преодолеят страха от смъртта и да се научат да вярват в това, че НИЕ не сме нашите физически тела.

Те твърдят още, че е възможно изцеление на физическото тяло по време на Извънтелесно преживяване.
Научните кръгове и невролозите най-често казват, че явлението астрална проекция и разказите на пациентите, които са преживели подобно нещо, не е нищо повече от объркване в мозъка – мозъчна дисфункция. Но науката отдавна вече не се приема като последна инстанция от мнозина. Хората вярват във все повече неща, за които учените нямат обяснение или отричат.

Методи за влизане в ИТП    

Има десетки методи за трениране на съзнанието и влизане в ИТП. Един от основните подходи е да се държи умът буден, докато тялото изпада  в сън. Тази задача не е никак лека, понеже умът иска да прави същото като физическото тяло. Така че, да, трудно е, но не е невъзможно. Целта е да отведете тялото в дълбок покой, без да изпадате в безсъзнание. Много добър метод в тази посока е Йога Нидра. След като тялото влезе в състояние на сън, съзнанието на практикуващия може да излезе от черупката ни и да се отдели от тялото в така наречена астрална проекция.

Боб Монро, основател на водеща научноизследователска организация в областта на човешкото съзнание, наречена Институт Монро, през 1971 г. издава своя труд, наречен „Пътешествия извън тялото“. В него авторът подробно описва що е то астрална проекция и предлага 7 стъпки за осъществяването на това явление.

Morkadis

Стъпка 1: Отпуснете се, както физически, така и психически;

Стъпка 2: Влезте в хипноагогично състояние или полусън;

Стъпка 3: Задълбочете състоянието, като приоритизирате психическото усещане, пред физическото;

Стъпка 4: Обърнете внимание на наличието на вибрация във вашата среда и насочете дълбоко вниманието си към нея;

Стъпка 5: Вкарайте вибрацията във вашето физическо тяло и се отпуснете в нейното присъствие. Целта на това е леко да се измъкне финото тяло от физическото;

Стъпка 6: Фокусирайте мислите си върху напускането на крайниците и торса и се опитайте да го реализирате стъпка по стъпка;

Стъпка 7: Поседната стъпка е известна като „издигане“ – съсредоточете се върху безпроблемното изтичане от физическото ви тяло.

Тази техника е само една от многото налични за излизане от тялото и осъществяване на астрална проекция. Не забравяйте, че за да се случи подобно нещо е нужно доста упражняване и силна вяра в процеса.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Съзнанието е като енергията. Не изчезва и не може да бъде унищожено

Доказано! Душата не умира

7 признака, че сте стара душа

Смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.