Как БКП обясни съюза между Хитлер и Сталин (част 2)

4

Карикатура на Дейвид Лоу от 1939 г., осмиваща съюза между Хитлер и Сталин: \“Хитлер: \“Изметът на човечеството, ако не греша?\“ Сталин: Кървавият убиец на работническата класа, предполагам?

продължение от част 1

В същи този ден – 17 септември, за броени часове Тодор Павлов по поръка на партията (тогава с малко “п”) или по–скоро по поръка на двете партии (досещате се коя е другата) написва брошурата със знаменателно име „Против объркване на понятията“. Тя се разпространява предимно сред „наши другари“ и за всеки, който е объркан и изплашен от това явно

отказване от марксистките принципи.

В началото авторът съвсем по диалектически доказва, че това, което се вижда и чува, не винаги е това, което се вижда и чува. „При тактическите отстъпления и компромиси печели, в края на краищата, оня, който има по-правилна намеса – и то така бърза – на СССР в германо-полския конфликт.“

Грешите, другари – мъдро поучава партийният идеолог. „Както в „Моята борба“, така и в редица свои речи и декларации водачите на националсоциализма говореха за съветския и световния комунизъм като за “враг нумер едно”. Световната преса изнесе документи, в които сам Хитлер, преговаряйки в Англия, заявява „Германия се отказа веднъж за винаги да влиза в конфликт с Русия по какъвто и да е повод. От своя страна, сам Молотов, базирайки се на последната конгресно-партийна реч на Сталина, заяви в своята реч по ратификацията на пакта: „Само враговете на Германия и СССР могат да се стремят към създаването и

раздухването

на враждата

между народите

на тези две държави“.

Как Германия се отказа веднъж завинаги да влиза в конфликт с Русия, днес е много добре известно. Тъжното е (меко казано) че още тогава партийни дейци от ранга на Тодор Павлов са знаели как ще завършат отношенията между две държави могъщи, с различна идеология, и двете желаещи силово да ги наложат на света. Важното тогава е било с манипулации и неистини да се съхрани митът за най-прогресивната страна, която да бъде идеал за подражание. Но за СССР, другари, фашизмът не е най-страшният враг на комунизма – убеждава ни Тодор Павлов. „Мануилски (виден съветски партиен и държавен деец) напомни и особено подчерта казаните някога думи на Сталин, че английският империализъм е най-големия враг на комунизма и на всяко революционно движение на народите.“

Английският империализъм да, но виж германският националсоциализъм си е друга работа. „В своята, станала вече историческа реч пред върховния съюзен съвет, комисарят на външните работи на СССР В. Молотов особено силно подчерта, че пактът е оръдие,

предназначено да служи изключително на мира.

Тук ще си позволим да отбележим, че тъкмо поради това и ние се осмелихме да кажем още на следния ден след сключването на пакта, че последния е имено пакт на ненападение, а не съюз за нападение и че той ще бъде и трябва да бъде оръдие на мира…

И народите в СССР и германският посрещнаха сключването на пакта с особена радост и че в цяла Германия неведнъж вече се носи викът „Хайл Хитлер, Хайл Сталин!“.

Morkadis

Като се имат предвид характерът и задачите на строителството на СССР и неговата принципна външна политика, може още от сега да се каже с пълна сигурност, че всякакви съюзи между него и която и да е била друга държава за заграбването на чужди земи и за господство над света са абсолютно изключени.

… Преди всичко Съветския съюз

не смята да заграбва чужди територии”.

Красиви думи, лишени от достоверност, предназначени за наивни и доверчиви люде. Договорът и секретният протокол към него позволиха на СССР да провежда необезпокоявана завоевателна политика. Само месец след подписването му “най-миролюбивата” в света държава, нападна малка Финландия, присвои си нейни територии, поради която причина СССР бе изключен от Обществото на народите. Последваха прибалтийските републики, сегашна Молдова, северна Буковина… А дружбата с другите социалисти – националсоциалистите, продължи успешно да се развива.

Веднага след нападението от 17 септември 1939 година – денят в който Полша изгуби своята изстрадала и придобита след 123 години разделение независимост, град Брест (бивш Бжешч) стана свидетел на съветско-нацисткото братство. Празнуваше се общата победа, двете армии – немската и съветската, взаимно се поздравяваха, разменяха си цигари и бира. А на трибуната един до друг стояха техните командири – нацистът с чиста германска кръв генерал Гудериан и болшевикът от еврейски произход генерал Кривошеин.

3

Генералите Гудериан и Кривошеин приемат парада на нацисти и болшевики след съвместните бойни действия в Полша.

Като част от споразумението, подписано за границите, НКВД изпрати в Краков най-добрата си „специалистка“. Тя показа на ръководителите на Гестапо как трябва да се справят с полската съпротива. Лидерите на Гестапо „изразиха възхищение“ и пожелаха да приемат и прилагат „съветските методи“.

И във върховете на двете държави нещата се развиваха добре. Сталин не забравяше да поздравява редовно своя ортак от престъпленията си срещу човечеството. Хитлер получи поздравления за завоюването на Норвегия, за превземането на Париж, което било „Справедлива победа над френския империализъм“. Особено важна беше темата за Германия.

„Дружбата между народите на Германия и СССР, закрепена с кръв, има всички основания да бъде продължителна и здрава.“ Затова и Сталин прояви по-голямо доверие към Хитлер, отколкото към Зорге и други патриоти, които си дадоха живота напразно.

Слушаме как с повод и без повод социалистите обвиняват правителствата преди деветосептемврийския преврат за преследванията и депортирането на евреите… Даже по едно врем,е когато парата в котела им беше най-силна, определиха Тодор Живков за техния спасител. И съвсем естествено е, след тези декларации да очакваме, че преди девети комунистите са били най-яростните защитници на това малцинство.

Да,ама не! За партията тогава не съществува еврейски въпрос.

„Факт е, напр., че у известни еврейски среди, които до неотдавна манифестираха съчувствие към СССР, сега има известен смут, за да не употребим и по-силна дума.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

Хитлер и наркотиците в Третия райх

Проф. Филипов: Сталин знаеше, че извънземните ни наблюдават

Палачът на Сталин убива 50 хиляди души

Секретни карти на Хитлер разкриват държава под земята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.