Как да преживеем магнитните бури

Магнитните бури са бич за всеки с по-крехко здраве. Научно доказано е, че тези природни явления причиняват задух, сърцебиене, тежест и умора. Ние ще ви дадем някои препоръки за това как да намалите вредните влияния на слънчевите изригвания, които наричаме магнитни бури.

Какви мерки да вземем?

Повечето хора смятат, че е добре да си останат вкъщи по време на магнитните бури, както и при обикновена буря. Ще ви изненадаме! Няма нищо по-добро от чистия въздух и разходка в парка или сред природата.

Друг начин да преживеете магнитните бури е, да намалите дневния прием на калории. 2000 калории на ден в менюто ви по време на слънчево изригване са напълно достатъчни. Намалете мазнините и въглехидратите, тъй като те затрудняват работата на тялото ви, намиращо се в допълнителен дискомфорт заради магнитната буря.

Необходима е и лека закалка, която да ви събуди, да ви отърве от ленивото настроение, присъщо за хората по време на слънчево изригване, и да ви усмихне за новия ден. Вземете си контрастен душ, т.е. докато се къпете редувайте топла и студена вода. За по-издръжливите се препоръчва директна студена баня. А ако разполагате със свободно време отидете на минерална баня, на СПА или сауна.

Защо магнитните бури са опасни?

Не напразно мнозина следят съобщенията за слънчеви изригвания с повишен интерес. В това време на повишена слънчева активност доказано намалява човешката работоспособност. Понякога хронично болните имат сърцебиене, умора, главоболие, гадене.

Нарушават се функциите на храносмилателната и сърдечно-съдовата система. Реакциите на централната нервна система се забавят. Възможно е магнитните бури да причинят и психически дискомфорт на някои пациенти. Ако се опасявате, че слънчевото изригване може да ви повлияе, консултирайте се с вашия личен лекар. Той знае, кое е най-добро за вас.

Какво представляват магнитните бури?

Магнитните бури представляват навлизане на слънчеви частици в земната атмосфера. Тези частици са изхвърлени от нагорещената повърхност на Слънцето, нашата звезда, и са парченца слънчева лава, тъй като повърхността на Слънцето е разтопена от силната температура.

Понякога тези частици, са „донесени“ до земната атмосфера, благодарение на слънчев вятър. Както на всяка една планета от слънчевата система, така и на Слънцето, което е звезда и е в центъра на галактиката ни Млечен път, има вятър.

Той донася лавообразните частици при нас. Те предизвикват временни смущения в земната магнитосфера. По този начин се случват магнитните бури.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Ето как влияят фазите на Луната

Вижте омагьосващата красота на магнитните вихри на Слънцето

Магнитният щит на Земята се е пропукал при свръх мощна магнитна буря

Десет опасности, които произтичат от Слънцето

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.