Как да се почувстваме щастливи на мига

щастие

Най-простият начин да се почувстваме по-щастливи на момента е да извикаме в съзнанието си приятен спомен. Повторното преживяване на щастлив момент от миналото понякога е напълно достатъчно, за да върне усмивката върху лицето ни. А най-добрият помощник за това е музиката – стига да е подходяща, твърди ново изследване.

Според него както щастливата, така и спокойната музика предизвикват щастливи спомени.

Веселата и енергизираща музика „дава най-бърз достъп“ до приятните спомени, посочват авторите на изследването.

От друга страна спокойната музика предизвиква най-ярките и живи положителни спомени. Този тип музика обикновено е ведра и изразява положителна емоция, но не е твърде вълнуваща или енергична.

По думите на д-р Сигни Шелдън, водещият автор на изследването, „високата степен на възбуда, свързана с интензивната музика, е свързана със спомени, които са класирани като по-малко живи и уникални.“ Но и двата типа музика – енергичната и отпускащата – се свързват със спомени, които учените определят като „по-социални и енергични“.

Отделно от това, всякаква случайно чута музика – независимо дали тъжна или весела – съумява да предизвика живи спомени.

Убедете се сами.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Когато трябва да си тръгнем, за да бъдем щастливи

Още 25 цитата, които ще ви направят по-щастливи

Пет лесни техники, за да сте по-щастливи всеки ден

Усмихнете се! Днес е най-щастливият ден

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.