Как да успокоите нервите за една минута

Неочаквани препятствия нарушават обичайния начин на живот, правят ни раздразнени, нервни, причиняват и стрес. Но сега има три начина, които помагат да се възстанови душевното спокойствие само за 60 секунди.

Първи начин за успокояване на нервите

Виртуален образ, създаден в съзнанието, ще помогне да се успокоите бързо.

Зрението носи на човек по-голямата част от информацията за света, който го заобикаля. Учените смятат, че най-добрата комбинация за успокояване на нервите е изображение, съчетаващо бял цвят и вода.

За да се успокоите бързо, трябва да седнете удобно, да отпуснете тялото, да възстановите равномерното дишане, да затворите очи и да видите образа на хладна бяла вода (а именно бяла, не бистра). Представете си как тази вода докосва тялото ви, усетете нейната прохлада. Водата тече върху лицето, раменете, гърдите, напълно измива тялото ви – от върха на главата до пръстите на краката. Насладете се на прохладата за 30 секунди, след което си представете, че водата бавно се оттича в нещо, което прилича на фуния. Сега всички причини за вашия стрес и всичките ви проблеми отиват в тази фуния.

Поемете дълбоко въздух и отворете очите си.

Втори начин

Влезте сам в банята. Свалете вратовръзката си, разкопчайте горните копчета на риза или блузата. Отворете крана със студена вода, намокрете ръцете и бавно докоснете двете ръце до врата. Разтрийте шията, след това раменете, постепенно увеличавайки силата на натиск. След това, напротив, намалете го и завършете масажа с леки нежни докосвания. Изплакнете отново врата си със студена вода.

Трети начин

Поемете дълбоко въздух, издишайте. Вземете парче плат в ръцете си (можете да използвате груба кърпа или вълнено одеяло), стиснете го и го завъртете, сякаш го стискате. Материята трябва да е суха. Извийте с всички сили, като максимално напрягате всички мускули. След това рязко се отпуснете и докарайте ръцете до спокойно състояние, пуснете кърпата на пода и почувствайте пълно отпускане на цялото тяло, особено на ръцете и шията.

Тези прости упражнения ще ви помогнат бързо да се успокоите преди важна среща или реч. Основното е да не забравяме, че на този свят няма толкова много неща, заради които би било полезно да се съкрати продължителността на живота на нервните клетки.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Как да привлечем късмета и просперитета към семейството

Morkadis

Възстановяване на енергийния баланс – как и с какви средства

Харизматична личност ли си? Трябват ти тези 6 качества

Как сами проваляме собствения си късмет?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.