Как да четем по лицето на човек

Лицето на човек е като отворена книга. Всичко в него говори – веждите, устните, очите, всяка бръчка. С възрастта лицата се променят, но основните им черти се запазват и дори изпъкват повече.

Една от най-древните физиогномики – науки за четене по чертите на лицето, е китайската, която смята, че по лицето може да се прочете съдбата на човека.

Подобни познания помагат при сключване на сделки, водене на преговори. Още при запознанството с човека внимателният наблюдател може много да разбере за новия си познайник. При жените това обаче се затруднява заради козметиката, но все пак формата на чертите си остава същата.

Физиономистите определят пет най-важни черти на лицето – вежди, очи, нос, уста и уши. При жените много трудно се чете по веждите заради постояннато им козметичната им обработка.

Дебелите и гъсти вежди говорят за неотстъпчивост и инат. Изтъненият им край означава благородство, а широкият, дръпнат нагоре – мъжественост и предприемчивост, същевременно и склонност към жестокост.

Дългите и изящни вежди определят спокойствие и консерватизъм. Елегантните вежди, по-дълги от очите, издават мощен интелект. Късите и тънки вежди говорят, че този човек води самотна борба в живота.

Късите и груби вежди издават влюбчива натура, склонност към честа смяна на кариерата и независимост, но също така агресивност и избухливост. Почти невидими вежди – хитрост.

Очите са огледалото на душата. Нищо не говори така за човека, както те. Големите очи означават възприемчивост и чувствителност, мъжественост и властност. Малките очи – самодоволство, инат и ревност.

Дръпнатите нагоре очи – чувствителност, смелост, решителност, а скосените надолу – добродушие, оптимизъм. Дългият и остър външен ъгъл на очите говорят за остър ум и проницателност, а ако е завит нагоре – за смелост, безразсъдство, алчност. Ако е завит надолу – за смирение и покорсво.

Дългият нос е свойствен на консервативните хора, а прекомерно дългият говори зо склонност към интелектуални постижения и капризност.

Дълъг и широк нос имат хората с устойчив характер и спокоен темперамент. Къс нос – хората с открит характер, оптимистично и дружелюбно настроени.

Слабият и костелив нос определя слаба концентрация. Нос с гърбица – гордост, инат, агресивност и решителност. Малкият нос говори за дребнавост и ревност.

Чипото носле показва процъфтяваща личност, а заостреният край – предателска и вероломна личност. Месест и топчест край на носа – добросърдечност и готовност за саможертва.

Голямата уста с големи блестящи устни означава властност и отговорност. Твърди устни, които се отварят като квадрат – добродушие. Широката уста на пълно лице говори за честолюбие и егоизъм, а на малко лице – слаб характер.

Morkadis

Тънките и не плътно затварящи се устни определят жестока натура. Дебелите устни – чувствителност, методичен ум. Издадената уста – бърз ум, активност, решителност. Издадената горна устна – нерешителност, а издадената долна устна – егоизъм.

Крайчетата на устата във форма на загадъчна усмивка показват дълбока и чувсвена натура. Уста с дълги заострени крайчета – страхливост.

Когато крайчетата сочат надолу – силна воля и непоколебимост, но при жените – инат. Скосената на една страна уста говори за саркастична и нервозна натура.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Формата на носа издава много за характера на един човек

Какво можем да научим за характера от формата на ръцете

Какво говори за нас формата на ушите ни?

Какво показва формата на ноктите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.