Как работят планетите в нас ежедневно

зодии

За планетите и как те се проявяват в нас ни разказва в новото си видео любителят астролог Бистра и канала ѝ „Harmony within“ във Vbox7.com.

По думите ѝ има различни планети в астрологията.

Едни от тях са т. нар. „лични планети“. Това са Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс. Те се движат с по-бърза скорост в сравнение с останалите и съответно са свързани предимно с качествата, които се налага да проявяваме в ежедневието си, попадайки в различни ситуации.

Останалите – Юпитер и Сатурн – т.нар. „обществени планети“ и Уран, Нептун и Плутон, които наричаме „висши“, поставят пред нас задачи от друг характер.

А ето и повече за „личните планети“:

Слънцето – това е вашето съзнание и вашият дух, вашият характер, индивидуалност и решенията, които взимате. То е вашият Аз и светоусещането ви.

Луната – това са вашите потребности, вашият инстинкт за безопасност, вашето поведение и вкусове, начинът, по който отразявате околния свят. Ако слънцето е Аз съм, то Луната е Аз не съм. Ако Слънцето индивидуализира, то Луната приобщава. Тя се свързва още и с подсъзнанието, сънищата, интуицията и въображението. С доверието.

Меркурий е планетата, чрез която комуникираме, начинът, по който се изразяваме. За да проявите във външния свят това, което е във вас, ви е необходим Меркурий. Показва рационалното логическо мислене, свързването на фактите и интелекта.

Венера е друг свързващ фактор. Тя е оценките и изборите, които правите. Споделеността, отношението ви към красотата, изкуството. Венера играе значителна роля в партньорските взаимоотношения. В най-добрата ѝ светлина се проявява като хармония, любов и споделеност.

Марс– това е вашият енергиен двигател, стремежът към самостоятелност и независимост. Марс е вашата воля и заедно с Меркурий създава външната случваемост на нещата. С Марс действате. Свързва се още с борбите, които води човек, с отстояването, с бизнеса, сексуалността и агресията. В най добрата си светлина е волево творческо действие.

И едно напомняне, че както зодиакалните знаци имат положителни и отрицателни характеристики, така е и с планетите. Нивото на съзнание на човека, което се определя от степента на любов в него или съответно липсата ѝ, която наричаме страх, показва как той ще прояви принципите им.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.