Как хората могат да еволюират, за да оцелеят в Космоса (видео)

Ако искаме някой ден да напуснем Земята и да изследваме вселената, телата ни трябва да се подобрят значително, за да оцелеят в суровите условия на Космоса. Използвайки синтетична биология, Лиза Нип се надява да впрегне специалните сили на земните микроби – като например способността да издържат на радиация – за да станат хората по-пригодени за изследване на космоса.

„Наближаваме времето, в което ще имаме възможността да чертаем сами генетичната си съдба“, казва Нип. „Подобряването на човешкото тяло с нови способности вече не е въпрос на начин, а въпрос на време.“

Налични са субтитри на български.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Какви ще са хората след 1000 години

Как ще се изхранват хората, пътуващи в дълбокия космос 6300 години?

Родените в космоса хора, вече няма да са точно хора

5 странни теории за космоса, звучащи абсурдно

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.